G4Media.ro

Societatea Aerostar SA din Bacău va efectua serviciile de depanare, mentenanța și…

Sursa foto: Pentagon

Societatea Aerostar SA din Bacău va efectua serviciile de depanare, mentenanța și service pentru avioanele F16 nou achiziționate / Este singurul centru de mentenanță din România pentru F16

Societatea Aerostar SA din Bacău va efectua serviciile de depanare, mentenanță și service pentru avioanele F16 care sunt achiziționate din Norvegia, anunță Agenția de presă Rador.

Directorul societății, Grigore Filip, a adăugat că, în această perioadă, la Aerostar Bacău, se modernizează și cele 17 avioane achiziționate deja din Portugalia.

Cele 49 de aparate de zbor cumpărate din Portugalia și Norvegia vor face tranziția către avioanele de luptă din generația a cincea.

România a achiziționat 32 de aparate de luptă F16 din Norvegia, valoarea contractul fiind de 388 milioane de euro. Acestea se adaugă celor 17 aparate de luptă cumpărate din Portugalia. De menționat că cele două loturi de aparate F16 achiziționate de România din Portugalia și Norvegia, 49 de avioane în total, vor face tranziția către avioane de luptă din generația a cincea, pe care România le va cumpăra.

Directorul Aerostar, Grigore Filip, susține că la Bacău este singurul centru de mentenanță din România pentru F16. Totodată, societate Aerostar oferă mentenanță pentru MIG 21 Lancer și IAR 52. Aceeași societate Aerostar are la Iași centru de mentenanță pentru avioanele civile din categoria Boeing 737 și AirBus 320.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Conducerea armatei a inteles ca tehnica sovietica nu mai e buna. Ce nu a inteles e ca si manualele de razboi sovietice si fosilele din armata sunt bune de aruncat la gunoi…