G4Media.ro

Social-democratul Olaf Scholz promite că guvernul său va realiza o „reorganizare industrială…

sursa foto: Consiliul European

Social-democratul Olaf Scholz promite că guvernul său va realiza o „reorganizare industrială rapidă” pentru a garanta furnizarea energiei în Germania

Vicecancelarul german şi ministru de finanţe, Olaf Scholz, de asemenea posibil viitor cancelar, a promis miercuri că noua coaliţie pe care speră să o conducă va realiza o „reorganizare industrială rapidă” pentru a garanta furnizarea de energie, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

„Noul guvern va implementa în primul său an toate schimbările legislative pentru ca Germania să nu sufere probleme de aprovizionare cu energie”, a spus Scholz într-un discurs la congresul sindicatului IG BCE.

Obiectivul este obţinerea „unei producţii de electricitate suficiente care să garanteze modernizarea industrială şi locurile de muncă viitoare”, a continuat aspirantul social-democraţilor germani la postul de cancelar.

El a subliniat că industria germană va trebui să facă faţă unei „mari schimbări”, ce se poate produce numai prin investiţii „în noi tehnologii” pentru a impulsiona o tranziţie energetică verde şi pentru a combate criza climatică rezultată în urma „acţiunii umane”.

Problema nu este doar „înlocuirea energiei nucleare de care ne vom despărţi definitiv anul viitor sau cărbunele, pe care de asemenea îl vom diminua conform celor aprobate”, ci şi ca Germania să dispună de „suficientă energie pentru a continua procesul de reînnoire industrială de care ţara are nevoie”, a punctat Scholz, care probabil îi va succeda Angelei Merkel în postul de cancelar şi va conduce o coaliţie formată din social-democraţi, ecologişti şi liberali.

Conform calendarului stabilit în al doilea mandat al cancelarului Merkel, Germania va renunţa din 2022 la energia nucleară şi în 2038 la cărbune, termen pe care viitoarea coaliţie îşi propune să-l grăbească.

Sursa foto: Consiliul European

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Nemtii vor inventa noi rugaciuni ca vantul sa bata si soarele sa straluceasca.

  2. O să începeți să dezvoltați reactoare cu toriu? Pompați bani în fuziune cumva? A, OK, deci tot soare, vânt, mașini cu baterii și taxe.

    • Probabil se vor axa pe hidrogen. Sa fim optimisti , macar la inceput. Au la dispozitie cativa ani de zile sa ne dezamageasca 🙂

  3. Ia te uita, schimbi niste legi si se genereaza electricitate. Si noi care ne dadeam de ceasul mortii! Uite solutia, la indemana!