G4Media.ro

Soacra lui Cătălin Cherecheş rămâne în arest preventiv. Socrul, în arest la…

sursa foto: Facebook/Tabita Gliga

Soacra lui Cătălin Cherecheş rămâne în arest preventiv. Socrul, în arest la domiciliu / Cei doi au fost trimiși în judecată

Curtea de Apel Târgu Mureş a desfiinţat parţial, miercuri, încheierea penală a Tribunalului Mureş şi a decis ca soacra lui Cătălin Cherecheş să rămână în arest preventiv, în timp ce soţul ei va sta în arest la domiciliu, la Reghin, în dosarul în care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că ar fi încercat să ofere o sumă de bani rudei unui judecător, astfel încât acesta să pronunţe o soluţie favorabilă într-un dosar de corupţie care îl viza pe edil, transmite Agerpres.

„În temeiul art. 205 C. pr. pen. admite contestaţia Parchetului de pe lângă ÎCCJ – DNA – Serviciul Teritorial Tg. Mureş împotriva încheierii penale din data de 19.12.2023 din dosarul nr. 6574/102/2023/a1.1 al Tribunalului Mureş. Desfiinţează parţial încheierea atacată şi rejudecă în limitele de mai jos cauza: Menţine măsura arestării preventive faţă de inculpata G.C., respingând cererea inculpatei de înlocuire a acestei măsuri cu arestul la domiciliu. Înlătură dispoziţiile primei instanţe privitoare la înlocuirea arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu în ce o priveşte pe inculpata G.C.. Menţine, în rest, dispoziţiile din încheierea atacată, compatibile cu prezenta. În baza art. 275 alin. 3 C. pr. pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu în data de 20.12.2023”, se arată pe portalul Curţii de Apel Târgu Mureş.

Tribunalul Mureş a înlocuit, marţi, măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu pentru socrii primarului din Baia Mare.

Procurorii anticorupție i-au trimis în judecată, marți, pe socrii lui Cătălin Cherecheș, pentru dare de mită și complicitate la dare de mită. Cei doi se află în arest preventiv, după ce soacra fostului primar din Baia Mare a fost prinsă în flagrant când ar fi dat 50.000 euro mită pentru ca o judecătoare din Cluj să îl achite pe Cătălin Cherecheș.

Procurorii susțin în rechizitoriul consultat de G4Media.ro că există suspiciunea rezonabilă că banii pentru mită ar proveni de la familia Cherecheș. Detalii aici.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...