G4Media.ro

SNSPA anunță că a fost invitată să facă parte din rețeaua de…

Foto: Facebook.com/Remus Pricopie

SNSPA anunță că a fost invitată să facă parte din rețeaua de universități în care George Soros investește 1 miliard de dolari

Școala Națională de Studii Politice și Administrative anunță că a fost invitată în rețeaua de universități în care George Soros investește 1 miliard de dolari pentru a combate naționalismul și a promova o societate deschisă. SNSPA “a fost invitată să colaboreze cu cea mai nouă rețea globală de universități. Anunțul a fost făcut joi, 23 ianuarie 2020, de George Soros, în cadrul reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial de la Davos”, se arată într-un comunicat trimis Edupedu.ro.

“George Soros a afirmat că noua rețea de universități va primi fonduri în valoare de un miliard de dolari. OSUN va fi coordonată de Universitatea Central Europeană (CEU), pe care George Soros a fondat-o, alături de Colegiul Bard din SUA”, precizează SNSPA.

Instituția de învățământ superior din România, al cărui rector este pentru al treilea mandat consecutiv (*beneficiind de o excepție pe care chiar el, ca ministru al educației, a introdus-o în legea educației care limita la 2 mandatele de rector – N.Red.) Remus Pricopie, precizează că invitația “de colaborare” a fost adresată de George Soros membrilor Consorțiului CIVICA [unul dintre cele 3 consorții de universități europene finanțate de Comisia Europeană, din care fac parte și instituții de învățământ superior din România – N.Red.]. Din consorțiul CIVICA face parte Universitatea Central Europeană, împreună cu Science Po (lider), Universitá Bocconi, European University Institute, Hertie School of Governance, London School of Economics and Political Science, Stockholm School of Economics și Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

 

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

  • Pentru cei care sunt mai tineri si mai naivi:
   În fapt, urmașa Academiei „Ștefan Gheorghiu”, este astăzi SNSPA (Școala Națională de Științe politice și administrative), înființată în anul 1991.

 1. Este firesc, cine se aseamana se aduna : SNSPA este pepiniera de neocomunisti, iar Soros este progresist = neocomunist utopic.

  • Ma abtin sa intru in polemici. Am sa spun doar ca ar fi exceptional ca SNSPA sa intre in aceasta retea…ar reusi si Romania sa mai scoata capul in lume in materie de universitati.

   Poti acuza doar daca ai studiat la SNSPA sau pe la CEU si cunosti mediile academice. Eu nu am fost la nici una, dar cunosc oameni de exceptie care au fost pe acolo – nu i-a ajutat nimeni si cel putin CEU a fost cea mai dura universitate prin care au trecut – pentru ca in multe cazuri faceau trecerea de la sistemul universitar ingust din Romania la ceva complet diferit – un mediu in care studentul este incurajat sa isi spuna opinia.

   Soros nu iti da loc de munca si nici bani dupa facultate…de fiecare depinde ce ajunge si ce face in viata.

  • Boss care nu ai nume si nu vrei polemici.
   Explica-ne si nou de ce Soros nua ales sa finanteze universitatea de Ro care este cel mai bine clasata in topul Shanghai. (care este cea din cluj)

   poate pentru ca nu conteaza performanta academica ci disponibilitatea ideologica catre un anumit mesaj… nu spui care…

  • Draga Toru Okada – caci asa inteleg ca te cheama…prietene japonez care iti dai numele si care vorbesti romaneste,

   Nu stiu de ce au ales o universitate sau alta. Pot sa banuiesc ca e legat de profilul universitatii, de tipurile de programe de studii oferite, de clasarea anumitor departamente, de cooperarea intre universitati etc. Cel mai bine sa il intrebi pe cei care au creat aceasta retea care au fost criteriile de invitare in cadrul ei. De obicei cel care da banii are dreptul de a alege si a-si seta singur criteriile.

   Oricum sunt universitati de top in retea – poti sa verifici London School of Economics, Universitatea Bocconi, European University Institute si restul ca sa afli cam care este calibrul lor. Cred in continuare ca e un lucru foarte bun ca o institutie de invatamant daca parte din aceasta retea si referirile la anumite doctrine politice nu prea isi au rostul aici.

  • Esti dus cu pluta , tu cu tot cu neocomunistii tai

 2. SNPSA , continuatorul traditie tovarasilor de la Stefan Gheorghiu , a acceptat, nu? Sclavii executa ordinele Stapanului.Guvernele unde sunt in toata povestea asta urat mirositoare?Vorba lu Vantu : nu mai e o constiinta pe care nu am cumparat-o.

 3. Marinele, Soros e adeptul lui Popper, cu alte cuvinte nici cea mai mica legatura cu „neocomunismul”.

  • Pana sa invete Snspa pe altii cum sa ambaleze rahatul in staniol, ar trebui sa mai treaca si ei pe la scoala,.ca.stau cam slab cu exprimarea.
   .Nu poti numi victimele crestine ale unor atentate nici adoratori ai Pastelui, nici adoratori ai pomului de Craciun, fiind vorba de membrii unei organizatii multimileniale,.confirmate.de istorie.
   Si nici transformarea migrantilor economici in refugiati climatici nu va avea mare succes, chiar daca pt moment ati reusit sa cumparati la Onu cativa membri flamanzi si saraci cu duhul.

 4. Comunismul nu a murit, comunismul se transforma.

  Indoctrinarea neo-marxista trebuie sa continue. Soros, idolul progresist, trage tare, propaganda de stanga prin ONGuri, acum o sa o vedem si prin universitati.

 5. nu-i nicio coincidenta ca Soros finanteaza acdemia de partid Stefan Gheorhiu, in loc sa finanteze o universitate cu traditie precum cea din Cluj, Iasi sau Bucuresti.
  marxist la marxist trage…

  https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Academia_%C8%98tefan_Gheorghiu

  Pentru cei care sunt mai tineri si mai naivi:
  În fapt, urmașa Academiei „Ștefan Gheorghiu”, este astăzi SNSPA (Școala Națională de Științe politice și administrative), înființată în anul 1991.