G4Media.ro

Slujbă specială, duminică, în Brașov / Evanghelia va fi citită în mai…

Slujbă specială, duminică, în Brașov / Evanghelia va fi citită în mai multe limbi de Vecernie sau Învierea Mică

Duminică, la ora 13:00, va avea loc în municipiul Brașov o slujbă specială: în cadrul Vecerniei sau Învierea Mică, cum se mai numeşte, Evanghelia se va citi în mai multe de limbi, relatează Bună Ziua Brașov.

”Este o slujbă specifică acestei zile şi unde aşteptăm un sobor de preoţi, preoţi din parohiile din Protopopiatul Braşov să participe împreună cu credincioşii la această frumoasă slujbă”, a spus părintele protopop, Dănuţ-Gheorghe Benga.

Potrivit tradiţiei, Evanghelia va fi citită, printre altele, în limbile engleză, franceză, germană, maghiară, dar şi ebraică, latină sau greacă.

Braşovenii vor lua şi în acest an, în noaptea de Înviere, Lumină Sfântă adusă de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. O delegaţie specială de la Jandarmeria Braşov o va aduce de la Aeroportul Otopeni.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Intr-adevar,Învierea Mică sau Invierea a ll a,cum i se mai spune,este una din cele mai frumoase si înaltatoare slujbe in ritul ortodox.Este intalnirea lui Isus cu Apostolii,carora le da Duh Sfant si puterea de a ierta pacatele.Dar nu stiu in ce masură multi prelati de astazi o mai pastrează de vreme ce in multe cazuri textul evanghelic este,prin interpretarea lui la predică,minimalizat în continutul sau.De exemplu,atunci cand,in drum spre Ierusalim,Invatatorul le-a spus ucenicilor sai,cand Iacob si Petru se certau pentru putere,ca cel care doreste sa fie in fruntea unei obsti trebuie sa se puna in slujba ei,cu adevarat,si nu sa o conducă pentru sine.Această invatatură nu este dezvoltată cum se cuvine,de multi predicatori,in sensul de a se referii la „dregatorii”zilelor noastre,care ne apasă cu abuzurile,privilegiile si nedreptatile lor,lasand sa se inteleagă ca această vorbă a lui Hristos trebuie sa ramana undeva in abstract,nu sa coboare și la „driguitorii”statului.

  2. Intr-adevar,Învierea Mică sau Invierea a ll a,cum i se mai spune,este una din cele mai frumoase si înaltatoare slujbe in ritul ortodox.Este intalnirea lui Isus cu Apostolii,carora le da Duh Sfant si puterea de a ierta pacatele.Dar nu stiu in ce masură multi prelati de astazi o mai pastrează de vreme ce in multe cazuri textul evanghelic este,prin interpretarea lui la predică,minimalizat în continutul sau.De exemplu,atunci cand,in drum spre Ierusalim,Invatatorul le-a spus ucenicilor sai,cand Iacob si Petru se certau pentru putere,ca cel care doreste sa fie in fruntea unei obsti trebuie sa se puna in slujba ei,cu adevarat,si nu sa o conducă pentru sine.Această invatatură nu este dezvoltată cum se cuvine,de multi predicatori,in sensul de a se referii la „dregatorii”zilelor noastre,care ne apasă cu abuzurile,privilegiile si nedreptatile lor,lasand sa se inteleagă ca această vorbă a lui Hristos trebuie sa ramana undeva in abstract,nu sa coboare și la „driguitorii”statului.
    Iar spalatul picioarelor apostolilor de catre Isus Mantuitorul vine sa intarească această zicere.

  3. In orice limba ai spune-o rezultatul e aceasi. Zero barat!