G4Media.ro

Slovacia a predat primele MiG-29 promise Ucrainei

Sursa foto: Wikimedia Commons / KGyST

Slovacia a predat primele MiG-29 promise Ucrainei

Patru avioane de vânătoare MiG-29 au fost predate Forțelor Armate ale Ucrainei și au părăsit deja teritoriul Slovaciei, a scris pe Facebook ministrul Apărării din această țară, Iaroslav Nagy, mulțumind tuturor celor implicați în acest transfer pentru „munca fantastic de profesionistă”, transmite BBC.

„Slovacia se află de partea bună și, prin acest gest, noi, ca țară, ne-am înscris cu majuscule în istoria lumii moderne”, a scris el.

Ministrul a adăugat că piloții ucraineni au transportat avioanele în Ucraina. Celelalte 9 MiG-uri rămase vor merge în Ucraina în următoarele săptămâni, a adăugat Nagy.

Pe lângă Slovacia, Polonia își transferă și ea în Ucraina un avion, rămas tot din perioada sovietică, MiG-29. La 16 martie, președintele său, Andrzej Duda, a anunțat că primul lot, tot de patru avioane, va pleca spre Ucraina „în zilele următoare”.

Ucraina cere Statelor Unite să aprobe transferul unor avioane de luptă americane F-16, dar administrația Joe Biden a refuzat până acum. Reprezentanții autorităților americane au declarat anterior că transferul de MiG-uri către Ucraina nu are legătură cu decizia SUA privind avioanele de vânătoare de generația a patra.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Oare ai nostri au trimis ucrainienilor rablele noastre zburatoare? Ca oricum se luase decizia de a le scoate la pensie. Macar ucrainienii le-ar utiliza pentru un scop nobil.

  2. Programul european „Primul MiG!”