G4Media.ro

Situație inedită: Procurorul care l-a anchetat pe Toni Greblă a plecat din…

Situație inedită: Procurorul care l-a anchetat pe Toni Greblă a plecat din Guvern după ce a ajuns coleg cu fostul judecător CCR

Şeful Departamentului de Luptă Antifraudă Marius Vartic a solicitat încetarea detaşării la DLAF pentru a reveni la DNA, solicitarea sa urmând să fie analizată marţi de Secţia pentru procurori a CSM, transmite News.ro. Vartic l-a trimis în judecată pe fostul judecător CCR, Toni Greblă, numit acum două săptămâni în funcția de Secretar General al Guvernului. Greblă a fost achitat în luna iunie de Înalta Curte, dar decizia nu este definitivă.

Pe ordinea de zi a şedinţei Secţiei pentru procurori a CSM din data de 2 octombrie se află „Nota Direcţiei resurse umane şi organizare nr.19343/2018 privind cererea formulată de domnul procuror VARTIC MARIUS CĂTĂLIN, de încetare a detaşării la Departamentul pentru lupta antifraudă şi continuarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie – nivel central”.

Vartic a fost numit la conducerea DLAF în data de 18 iulie 2016, cu rang de secretar de stat.

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis, în iunie, achitarea fostului judecător constituțional Toni Greblă în dosarul de corupție deschis de DNA împotriva lui. Și ceilalți patru inculpați din dosar au fost achitați. Decizia magistraților nu este definitivă.

Toni Greblă este acuzat că a pretins şi primit de la omul de afaceri Ion Bîrcină bunuri şi servicii pentru a-l ajuta să obţină contracte în domeniile energie şi transport fier vechi, promiţându-i că intervine la funcţionari publici din companii de stat, ministere, autorităţi publice centrale şi locale.

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Încă o palmă dată de pesede grupare infracțională justiției și oamenilor corecți. Poate stați acasa și la următoarele alegeri.

  2. La ce bun sa mai aduci un incompetent la DNA, nu-s destui? Ca si in pg…
    A, ce mai vroiam sa zic: fmm samir!

  3. Legea aia cu raspunderea magistratilor nu este in vigoare?
    Sa faca un pic de bulau si varatic asta…

  4. Felicitari pentru domnul procuror ! Nu putea fi „coleg” cu un pungas – scapat de condamnare prin oculte manevre ! Asa cum vrea sa scape si Daddy-Livache si restul de pungasi PSD-ALDE !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.