G4Media.ro

Sir Bobby Charlton a murit la vârsta de 86 de ani /…

Sursa foto: Twitter / X / About Manchester

Sir Bobby Charlton a murit la vârsta de 86 de ani / Este considerat de mulți ca fiind unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie

Decesul lui Sir Bobby Charlton, survenit în cursul zilei de sâmbătă, tocmai a fost anunțat de familia sa, relatează BBC

Într-o declarație, membrii familiei au spus: „Cu mare tristețe împărtășim vestea că Sir Bobby a decedat pașnic în primele ore ale dimineții de sâmbătă. A fost înconjurat de familia sa. Familia sa ar dori să transmită mulțumirile lor tuturor celor care au contribuit la îngrijirea sa și pentru numeroasele persoane care l-au iubit și susținut.

Am dori să cerem ca intimitatea familiei să fie respectată în acest moment”.

Sir Robert „Bobby” Charlton s-a născut în 11 octombrie 1937, în Ashington, Northumberland și este una din legendele fotbalului britanic.

A câștigat Campionatul Mondial de Fotbal și a fost numit Fotbalistul European al Anului în 1966. Bobby Charlton și-a petrecut aproape întreaga carieră la Manchester United, unde a devenit faimos pentru incursiunile sale în atac și pentru șutul puternic de la distanță, dar mai ales pentru cariera de manager.

În 1968, a fost căpitanul echipei Manchester United, prima echipă engleză care a câștigat Cupa Campionilor Europeni. În finala competiției, Charlton a marcat două goluri. Charlton a marcat mai multe goluri pentru Manchester United și naționala Angliei decât oricare alt fotbalist. Deține de asemenea recordul de prezențe în tricoul lui United. Este considerat de mulți ca fiind unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie.

A fost numit cavaler al Imperiului Britanic în 1994.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...