G4Media.ro

Sindicatele din educație anunță noi proteste în fața Guvernului și la sediile…

Protest al sindicatelor din educatie / Foto: FSE Spiru Haret

Sindicatele din educație anunță noi proteste în fața Guvernului și la sediile PSD și PNL, joi, de la ora 11:30

Sindicatele din educație au anunțat un nou protest pentru joi, ora 11:30, în fața Guvernului, dar și la sediile principalelor partide din alianța de guvernare – PSD și PNL. Astfel, reprezentanții profesorilor reiterează mesajul din ultimele săptămâni, cerând majorarea salarială promisă de doi ani.

„Reamintim reprezentanților Guvernului României și partidelor politice că personalul didactic trebuia să beneficieze de salariile prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017 începând cu luna septembrie 2020. Majorarea salarială de doar 4% de la data de 1 ianuarie 2022, care înseamnă o creștere a veniturilor cu aproximativ 65 de lei net pentru peronalul didactic de predare, a provocat o stare ne nemulțumire generală în rândul salariaților din învățământ”, se arată în comunicatul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federației Națională Sindicală „Alma Mater“

În prezent, cele trei federații sindicale au în desfășurare un referendum privind declanșarea grevei în sistemul educațional.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Ciocu’ mic, noi suntem la butoane!

  2. LA MUNCĂ, NU LA „ONLINE”!!!

    S-au injectat, să pape doze!!!

  3. Sugerez sa se dea 6% imediat ce ajunge analfabetismul functional la 6% de la 60 cat este astazi.

    • Pentru ce performante avem in invatamant si ce le dam acum e prea mult.
      Le-as da mariri dupa ce ar face cursuri de calculator cu test.
      Nu de alta dar au ajuns sa trimita poze deocheate pe internet in lupta cu tehnologia!

  4. URS-ul este de vina.

  5. Mai dați-le ceva și milo.gilor ăstora că oricum iau banii degeaba. Măririle de salariu trebuie meritate, pe criterii de performanță, nu să fie pomeni pentru incompetenți care au format generații de analfabeți. Cu licențe luate cu 5, nu știu nici pentru ei, ce să-i mai învețe și pe alții?

  6. Propun desființarea învățământului!

  7. Talharii,borfasii,derbedeii,secaturile,parvenitii ce au devalizat si jefuit tara sunt la butoane,dupa ce au tinut invatamantul în saracie lucie subfinantandu-l nerespectand nici Legea salarizarii si nici alocarea a 6% din PIB pt acest important domeniu cum se stabilise isi permit sa-si bata joc in continuare de profesori,cadre didactice care au salarii mizerabile de subzistenta chiar daca au vechime de 25,30 de ani,pt infractori,talhari,hoti si infractorii din politica nu a fost niciodata o prioritate invatamantul,tara are nevoie de multi prosti analfabeti,inapoiati,primitivi care sa voteze mafiile psd pnl,nu ca sa creasca generatii cu mentalitate sanatoasa care sa creeze valoare ca sa se dezvolte tara,au desfiintat toate scolile profesionale iar meseriasii buni sunt plecati in afara tarii sa munceasca pt ca in tara nu-i angajeaza nimeni ca nu mai au unde lucra,fabrici,uzine,combinate au fost majoritatea capusate si devalizate,falimentate,sifonate de conducerile numite politic de aceste mafii

  8. Am trăit să o văd și pe asta ,adică grosul PSD-imii contra PSD.
    Ei (drăguților ) ați ajuns să fiți ciuma roșie și pentru voi .
    PSD gâfâie, PSD nu mai poate.
    Ciumații lovesc în ciumați .

  9. Oare cat mai vor? Muncesc 9 luni pe an si sunt platiti 12 luni! Vacante, sarbatori, nederanjati…
    3-4 ore pe zi! Salarii destul de mari!
    Au vreun strop de recunostinta aceste cadre?
    Acest stat care ii suporta ii tot recompenseaza: munca putina, salarii bune, concediu 3 luni! Nu este suficient? Oare?
    Din prima luna de serviciu, dupa ce a terminat liceul, un cadru didactic primeste aproximativ 2200 lei, NET!!!
    Ar trebui sa lucreze in scoli 8 ore pe zi, atat cat sunt pontati! In plus, sa se raporteze la salariul minim pe economie, inca 1386 lei, ca nu s-au efectuat platile pentru aceasta luna, si abia apoi sa se planga!