G4Media.ro

Sindicaliștii din silvicultură pichetează Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și cer, printre…

Sindicaliștii din silvicultură pichetează Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și cer, printre altele, alocații pentru administrarea ariilor protejate și susținerea împăduririlor

Federaţia Sindicatelor din Silvicultură Silva (FSSS) organizează miercuri pichetarea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), potrivit unui comunicat remis de organizaţia sindicală.

Una din revendicările silvicultorilor este acordarea alocaţiilor legale pentru susţinerea administrării fondului forestier proprietate publică a statului, administrării ariilor naturale protejate, creşterii şi ameliorării cailor de rasă, susţinerii activităţilor de împăduriri, precum şi pentru menţinerea locurilor de muncă la Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva.

FSSS mai solicită sprijinul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor pentru dotarea cât mai urgentă a personalului silvic cu atribuţii de pază a fondului forestier cu armament de serviciu, cu uniformă de serviciu, cu mijloace de apărare, de intervenţie şi de deplasare, conform prevederilor Statutului personalului silvic şi ale Codului Silvic.

De asemenea, Federaţia Sindicatelor din Silvicultură Silva solicită intervenţia MMAP pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii nr. 234/2019 de modificare şi completare a Statutului personalului silvic, act normativ care a creat baza legală necesară pentru redarea demnităţii profesiei de silvicultor, pentru întărirea autorităţii silvicultorilor în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pentru asigurarea dotărilor necesare desfăşurării activităţii personalului silvic în teren, pentru includerea în categoria locurilor de muncă în condiţii speciale a anumitor activităţi din silvicultură şi pentru asigurarea unor condiţii decente de muncă şi de salarizare a personalului silvic.

Silvicultorii mai cer Ministerului Mediului adaptarea sistemului de urmărire a materialului lemnos SUMAL la necesităţile reale ale sectorului silvic din România, pentru evitarea blocajelor în activitatea administratorilor de păduri şi a operatorilor economici.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. dar nu ar picheta si pt. sefii lor hoti?…sau fac parte din gasca lor

  2. sunt de acord sa se dea bani pentru arii protejate cu conditia sa se revina la administrarea prin custode pe care a desfiintat-o dragnea ca-i deranja hotii :https://www.hotnews.ro/stiri-mediu-22577481-guvernul-elimin-custozii-principal-ong-uri-din-ariile-naturale-protejate-care-vor-ocupa-agen-doar-90-angaja-ong-custozii-ineau-romnia-vile-parcurile-ionale.htm

  3. Romanii au votat 30% cu PSD, 25% cu PNL si acum se plang ca dispar padurile.

    Natia voastra de inteligenti.

  4. Hotii de lemne si complicii lor picheteaza ministerul. Foarte bine, sa-i aresteze acum, cat sunt adunati la un loc! 🙂