G4Media.ro

Sindicaliştii din penitenciare şi militarii rezervişti se alătură vineri protestului declanşat de…

Sursa Foto: Sindicatul Național al Polițiștilor

Sindicaliştii din penitenciare şi militarii rezervişti se alătură vineri protestului declanşat de poliţişti / ”Liderii partidelor recunosc că un poliţist, militar şi un poliţist de penitenciare câştigă mai puţin decât un şofer de basculantă”

Sindicaliştii din poliţie, penitenciare şi armată organizează vineri o acţiune de protest prin care solicită deblocarea salariilor şi eliminarea discriminărilor în ceea ce priveşte pensiile militare de stat, anunță Agerpres.

„Vineri, 24.03.2023, începând cu ora 11:00, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), Federaţia Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP), Federaţia Poliţiştilor de Penitenciare (FPP) şi Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) se alătură protestului poliţiştilor reprezentaţi de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) şi de Sindicatul Democratic al Poliţiştilor (SIDEPOL) din faţa Guvernului României”, se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, sindicaliştii din poliţie şi din penitenciare acuză Guvernul că fură din buzunarele poliţiştilor, militarilor şi poliţiştilor de penitenciare şi consideră că în puşcării sunt închişi români care au furat mai puţin decât fură lunar politicienii din buzunarele angajaţilor din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

„Liderii partidelor recunosc că un poliţist, militar şi un poliţist de penitenciare câştigă mai puţin decât un şofer de basculantă, însă declaraţiile lor rămân la nivelul de populism electoral ieftin, întrucât, în realitate, politicienii nu depun niciun efort serios să îndrepte anomaliile care au condus la slăbirea siguranţei românilor şi a calităţii actului de justiţie. Infracţionalitatea în România a crescut, corupţia a căpuşat instituţiile fundamentale ale statului, iar numirile în funcţii publice pe criterii politice şi de rudenie au devenit o regulă care a suprimat meritocraţia în rândul oamenilor legii”, se arată în comunicat.

Sindicaliştii susţin că „toate aceste derapaje de la democraţie care au vulnerabilizat poliţiştii, militarii şi poliţiştii de penitenciare în faţa infractorilor se întâmplă sub privirile neputincioase ale unor instituţii de forţă subfinanţate şi subdimensionate care, în scurt timp, nu vor mai putea funcţiona în sprijinul cetăţenilor cinstiţi”.

Astfel, preşedinţii celor 6 organizaţii sindicale din poliţie, penitenciare şi ale militarilor rezervişti solicită Guvernului României identificarea unor soluţii urgente care să facă posibilă, în prima parte a anului 2023, aplicarea în integralitate a Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în ceea ce priveşte întreg personalul din familia ocupaţională apărare, ordine publică şi securitate naţională.

Totodată, preşedinţii organizaţiilor sindicale solicită actualizarea pensiilor militare de stat conform Legii nr 223/2015 privind pensiile militare de stat fără modificările şi completările ulterioare, aşa cum a fost adoptată de Parlamentul României, precum şi majorarea normei de hrană/normei de echipare, prin raportare la valoarea actuală a indicilor preţurilor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Intâi ar trebui să înțeleagă noțiunile astea. Dar de la cine să pretinzi aşa ceva? De la produsele sistemului de invățământ din ultimii 30+ ani?

 2. mereu ma minunez de astfel de comparatii. unii se plang ca au salarii cat o femeie de serviciu. altii ca au mai putin decat un sofer de basculanta, altcineva zice ca salariul lui e cat al unei liftiere de la parlament. trecand peste lipsa totala de consideratie pentru munca altor oameni, pe care ii considera inferiori dar pentru ca au in mana o matura sau un volan, ce moda e asta sa te compari cu alte meserii? spune exact cat castigi ca sa fie clar!

  la interviul de angajare, tot asa spuneti:
  -as dori sa castig ceva mai mult decat un instalator.
  -noi va oferim dublu fata de un mecanic auto.
  – puteti sa mai cresteti pana la nivelul unui sculer-matriter?
  – nu, regretam, dar mai mult de un faiantar parchetar, nu putem urca salariul.
  – ok, hai sa zicem cam cat un vanzator de shaorma in Dubai.
  ok, batem palma.

 3. viata lunga si pensionare la 70 ani le urez

 4. Nu inteleg. Daca ii invidiaza pe soferii de basculanta de ce nu se angajeaza acolo? Aaaaaaa, acolo trebuie sa muncesti….

 5. Da asa este, cu mentiunea ca soferul de basculanta se pensiuneaza cu un dupa 35 de ani de munca cu o pensie de cca 45% din slariul mediat pe toti anii demunca, iar stimabili protestatari se pensioneaza dupa 25 de ani cu o pensie echivalenta cu 85% din salariul din ultimul an, sau asa ceva. Oare de ce uita stimabili protestatari ca noi le platim 10 ani in plus de pensie, fara ca dansi sa contribuie, care este clar mai mare decat a soferului. Ce ar fi daca si-ar aduna la salarul actual banii cu care nu au contribuit ca sa aiba aceasta pensie? Nu ar fi salarul lor mai mare decat al soferului? Ia ganditi-va voi?