G4Media.ro

Sindicaliștii din administrație: Majorarea cu 10% a salariilor bugetarilor adânceşte inechităţile din…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Sindicaliștii din administrație: Majorarea cu 10% a salariilor bugetarilor adânceşte inechităţile din sistem. Creştere de doar 230 lei la venituri de 2.300 de lei

Ordonanţa de majorare a salariilor bugetarilor cu 10% adânceşte şi mai mult inechităţile din sistem, în condiţiile în care salariaţii cu venituri de 2.300 lei vor primi o creştere salarială de doar 230 lei, iar cei care au 8.000-9.000 vor avea de 900 lei în plus, a declarat, joi, pentru Agerpres, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), Bogdan Şchiop.

„Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie, astăzi, începând cu ora 11:00 organizează un protest la Guvernul României având ca şi principale revendicări următoarele: stabilirea de către Guvernul României a unor politici clare prin care să urmărească eliminarea discriminărilor salariale în sectorul de activitate administraţie publică. Ştim cu toţii ceea ce ce s-a întâmplat cu ultima ordonanţă care, din punctul nostru de vedere, adânceşte şi mai mult inechităţile din sistem. O majorare procentuală grosieră, adică la modul grosolan, de 10 procente, înseamnă că salariaţii care au venituri de 2.300 lei, de exemplu, vor avea o creştere salarială de 230 lei, pe când cei care au 8.000-9.000 vor avea de 900 lei. Întotdeauna noi am solicitat să se identifice o metodă de a echilibra şi de a aduce un pic mai sus salariile situate în partea de jos a grilei de salarizare”, a spus Bogdan Şchiop.

El a menţionat că o altă revendicare este reprezentată de faptul că se doreşte un dialog social real.

„Revin la ultima ordonanţă adoptată în sensul ăsta. A fost pusă spre consultare într-o zi, a doua a zi a fost convocat de urgenţă CES-ul şi după-masa a fost adoptată. Numai consultare nu este lucrul ăsta şi numai transparenţă nu este”, a precizat Bogdan Şchiop.

Întrebat ce măsuri vor fi luate în cazul în care revendicările nu vor fi soluţionate, el a afirmat că protestul face parte dintr-un calendar de acţiuni, iar pentru moment organizaţia se află într-un proces de consultare cu membrii privind acţiuni sindicale viitoare, transmite Agerpres.

De asemenea, Bogdan Şchiop a declarat că la protestul de joi au fost convocate 350 de persoane.

„Noi încercăm să tragem un semnal de alarmă, să sensibilizăm atât populaţia, cât şi pe dumneavoastră, reprezentanţii mass-media, de situaţia în care ne aflăm acum. Mesajul nostru nu este îndreptat neapărat împotriva guvernanţilor. Nici n-am trimis solicitare să ne primească să ne întâlnim pentru că, din punctul nostru de vedere, considerăm că vor continua să sfideze tot ceea ce înseamnă probleme reale ale salariaţilor din sectorul de activitate administraţie”, a spus Bogdan Şchiop.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) organizează joi, în intervalul orar 11:00 – 13:00, un miting de protest în Piaţa Victoriei, la care participă reprezentanţi ai instituţiilor atât din administraţia centrală, cât şi locală, din primării, din consilii judeţene, dar şi din instituţii ale organizaţiei sindicale care acoperă aproximativ 28 de ministere.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Doar 10%, pe sporuri nici o marire?

  2. Veniti la privat, avem nevoie de forță de MUNCA!