G4Media.ro

Silvia Dinică (USR): Nu susțin cedarea gratuită a terenului de la Romexpo…

Silvia Dinică (USR): Nu susțin cedarea gratuită a terenului de la Romexpo de la stat către Camera de Comerț

Silvia Dinică (USR), membru al Comisiei Economice a Senatului, a declarat că nu este de acord cu transferul gratuit de la Regia Autonomă a Protocolului de Stat (RAAPPS) către Camera de Comerț a terenului de la Romexpo pe care Camera și Iulius Group vor să ridice un complex imobiliar uriaș.

Proiectul de lege a fost inițiat de parlamentari PMP, PSD și ALDE și prevede modificarea Legii camerelor de comerţ din România nr.335/2007. Una dintre principalele prevederi ale proiectului este transferul gratuit al terenului Romexpo București de la stat către Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR).

Silvia Dinică a explicat pe Facebook că nu susține proiectul pentru că legislația nu permite transferul gratuit al terenurilor statului către terți.

”Conform Codului administrativ, OUG br. 57/2019, bunurile, implicit şi terenurile, aflate în proprietatea privată a statului nu pot fi decât concesionate, date în administrare sau închiriate. Legea nu prevede transferul gratuit din proprietatea privată a statului către o persoană juridică sau o structură asociativă, aşa cum este Camera de Comerț a României. De fiecare dată când Parlamentul a decis prin lege transferul unor bunuri aflate în proprietatea Statului cu titlu individual, acele legi au fost declarate neconstituționale”, a scris senatoarea USR.

Proiectul de lege, care ar fi trebui să primească luni aviz în Comisia Economică a Senatului, a fost amânat după ce președintele comisiei, Daniel Zamfir, a spus că transferul gratuit al terenului nu poate fi realizat.

Foto: Proiectul de la Romexpo / Sursa: CCIR

Citește aici mai multe detalii despre proiectul imobiliar

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. pariu ca ccr se va razgandi si va gasi legea constitutionala? e vorba de psd, ccr sunt angajatii psd

 2. OK Înțeleg că problema este doar transferul de proprietate asupra terenului, care este necesar să fie rezolvată rapid și în beneficiul public.

  Sper că proiectul în sine este aprobat. Pentru că, dacă la Biblioteca Națională, la Universitate, ori în locul Institutului Cantacuzino suntem de acord că nu este acceptabil să construim un astfel de centru de afaceri, zona de nord, în afara orașului vechi, este propice pentru astfel de proiecte.

  • Cum a facut Dascalu bani?
   A cumparat si concesionat terenuri de la stat pe bani de nimic sau chiar gratis!
   Asta e reteta succesului!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.