G4Media.ro

Și ALDE anunță întreruperea procesului de fuziune cu Pro România din cauza…

Și ALDE anunță întreruperea procesului de fuziune cu Pro România din cauza ”diferențelor de viziune cu privire la viitorul comun”

ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat marți convocarea unui congres extraordinar pentru luna viitoare în vederea întreruperii procesului de fuziune cu Pro România, partidul lui Victor Ponta.

Anterior, Pro România anunțase, de asemenea, întreruperea fuziunii.

Cele două partide au candidat pe liste comune la alegerile parlamentare din decembrie 2020, dar nu au reușit să treacă pragul electoral, astfel că au rămas în afara forului legislativ.

Ulterior, Călin Popescu Tăriceanu a fost inculpat de procurorii anticorupție într-un dosar în care e acuzat că ar fi luat o mită de 800.000 de dolari în perioada când era prim-ministru.

Comunicatul integral al ALDE: 

Delegația Permanentă a ALDE a decis convocarea Congresului Extraordinar pentru întreruperea procesului de fuziune cu PRO România

Delegația Permanentă Națională a ALDE, întrunită în data de 26 ianuarie a.c., a decis convocarea în data de 26 februarie 2021 a Congresului Extraordinar al partidului pentru denunțarea protocolului de fuziune cu PRO România și întreruperea demersurilor de fuziune dintre cele două formațiuni politice.

Diferențele de viziune cu privire la viitorul comun au făcut ca reprezentanții ALDE, reuniți în cadrul Delegației Permanente, să adopte această decizie. ALDE și PRO România vor continua să reprezinte în continuare interesele electoratului propriu.

ALDE va continua să apere drepturile și libertățile cetățenilor, reprezentând interesele clasei de mijloc, ale acelora care lucrează în serviciul public, ale întreprinzătorilor din toate sectoarele economiei, ale practicienilor profesiilor liberale, ale românilor pentru care libertatea individuală este pusă cu adevărat în valoare prin asumarea activă a responsabilității pentru propriul destin, pentru soarta comunității și prosperitatea națiunii.

Congresul Extraordinar al Partidului Alianța Liberalilor și Democraților – ALDE va avea loc în data de 26 februarie 2021, ora 15:00, și se va desfășura prin sistem de videoconferință, având în vedere măsurile de restricție privind organizarea evenimentelor în contextul stării de alertă și al pandemiei.

Departamentul Comunicare ALDE

Citește și: Pro România anunţă întreruperea fuziunii cu ALDE după ce Tăriceanu a fost inculpat de DNA

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Fuziune!
  😅😅😅
  Ce gluma buna!
  Nu e stins lumina nimeni la Alde?

 2. Fuziune când purceaua-i moartă.
  Da-ți banii publici primiti de la BEC!
  Sau sa se autosesizee Parchetul?

 3. Ce gluma buna! Fuzioneaza neputinta si hotia.

 4. Tusea și junghiu’

 5. viitorul comun este clar si bine pazit, cu zabrele groase chiar.

 6. Ponta striga hoții..

 7. Nici nu stiu ei cat de comun e viitorul lor…

 8. Care viitor? 🤣🤣🤣🤣🤣

 9. Tăriceanu vede viitorul printre zabrele, Ponta mai speră…

 10. Mai jigodiilor sa auzim de voi ca ati ajuns mai rau ca pntcd, ne-am bucura f tare

 11. Sunt diferente de evaziune nu de viziune – pe care nici unul din cele doua partide nu o au

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.