G4Media.ro

Și-a dorit să nască după ce a fost batjocorită că nu are…

Facebook/ Women's Hospital International and Fertility Centre

Și-a dorit să nască după ce a fost batjocorită că nu are copii/ Cum a născut o femeie de 70 de ani din Uganda gemeni prin procedură de fertilizare în vitro

O femeie în vârstă de 70 de ani a născut gemeni în urma unui tratament FIV, a anunțat un spital din Uganda, potrivit BBC.

Safina Namukwaya a adus pe lume un băiat și o fată prin cezariană la un centru de fertilitate din capitala Kampala. Proaspăta mamă, care este una dintre cele mai în vârstă femei care a născut, a declarat presei locale că a fost un „miracol”.

Spitalul a felicitat-o, spunând că este mai mult decât un „succes medical; este vorba despre puterea și rezistența spiritului uman”.

Dr. Edward Tamale Sali, specialist în fertilitate la spitalul din Uganda unde a avut loc nașterea, a declarat pentru BBC că mama a folosit un ovul de la o donatoare și sperma partenerului ei pentru procedura de fertilizare in vitro (FIV).

Bebelușii s-au născut prematur la 31 de săptămâni și au fost plasați în incubatoare. Dr. Sali spune că în prezent sunt „stabili”.

„Am realizat ceva extraordinar – am adus pe lume gemeni la cea mai în vârstă mamă din Africa, în vârstă de 70 de ani!”, se arată pe pagina de Facebook a spitalului.

Doamna Namukwaya a declarat pentru ziarul Daily Monitor din Uganda că sarcina sa a fost dificilă, deoarece partenerul ei a abandonat-o atunci când și-a dat seama că va avea gemeni.

„Bărbaților nu le place să li se spună că ești însărcinată cu mai mult de un copil. De când am fost internată aici, bărbatul meu nu a mai apărut”, a spus ea.

Aceasta este a doua naștere a doamnei Namukwaya în trei ani. Ea a dat naștere unei fetițe în 2020. Ea a spus că și-a dorit să aibă copii după ce a fost batjocorită pentru că nu avea copii.

„Am avut grijă de copiii oamenilor și i-am văzut crescând și lăsându-mă singură. M-am întrebat cine va avea grijă de mine când voi îmbătrâni”, ar fi spus ea, potrivit sursei citate de BBC.

În mod obișnuit, femeile ajung la menopauză între 45 și 55 de ani. Fertilitatea scade în această perioadă, dar progresele în medicină au făcut posibil ca ele să poată naște.

Fertilizarea în vtro este una dintre mai multe tehnici în lanț. În timpul procesului, un ovul este prelevat din ovarele femeii și fertilizat cu spermatozoizi într-un laborator.

Ovulul fertilizat, numit embrion, este apoi plasat în uterul femeii pentru a crește și a se dezvolta.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează