G4Media.ro

Sfârșitul politicii Covid-zero: Chinezii pot merge la muncă chiar și dacă au…

sursa foto: Pexels

Sfârșitul politicii Covid-zero: Chinezii pot merge la muncă chiar și dacă au simptome de coronavirus

Autoritățile chineze au anunțat că oamenii din China pot merge „normal” la muncă, chiar dacă au simptome de Covid-19, într-o țară în care, anterior, un singur caz putea duce la izolarea a mii de oameni, transmite Le Figaro.

China a schimbat brusc direcția la începutul acestei luni și a ridicat majoritatea restricțiilor sanitare care erau în vigoare de aproape trei ani, după ce primele cazuri de coronavirus au apărut în orașul central Wuhan.

De când au fost ridicate restricțiile, un val de cazuri a cuprins întreaga țară, dar autoritățile încearcă să asigure populația că virusul este benign, în ciuda contagiozității sale.

Municipiul-provincie Chongqing, din sud-vestul țării, cu o populație de peste 30 de milioane de locuitori, este unul dintre primele care permite oamenilor să se întoarcă la muncă în ciuda simptomelor de Covid. „Pacienții asimptomatici și ușor simptomatici pot merge la serviciu în mod normal”, se arată într-un comunicat al administrației locale emis duminică. Documentul precizează că nu vor fi necesare teste suplimentare, cu excepția școlilor și a unităților sanitare.

Aceasta este o schimbare dramatică a strategiei de sănătate a celei mai populate țări din lume. În numele unei politici stricte de „zero Covid”, chinezii au fost supuși recent la un control aproape zilnic și la carantină obligatorie în cazul unui test PCR pozitiv. Cartierele și chiar orașe întregi erau izolate dacă se descopereau doar câteva cazuri.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...