G4Media.ro

Sesizarea președintelui Iohannis privind legea care condiționează educația sexuală în școală de…

Foto: Pixabay.com

Sesizarea președintelui Iohannis privind legea care condiționează educația sexuală în școală de acordul părinților va fi discutată de Curtea Constituțională în 16 septembrie, după începutul anului școlar

Sesizarea președintelui Iohannis privind legea care condiționează educația sexuală în școală de acordul părinților va fi discutată de Curtea Constituțională în 16 septembrie, la două zile după începerea anului școlar.

Prin urmare, „educația sanitară” – cum a fost redenumită în lege educația sexuală – nu va fi predată în școli nici în următorul an școlar.

Curtea Constituţională a României urmează să discute pe 16 septembrie sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis asupra actului normativ care modifică legea privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, au precizat, luni, pentru Agerpres, oficiali ai CCR.

Pe 24 iunie, președintele Klaus Iohannis a atacat la Curtea Constituțională această lege care condiționează educația sexuală în școală de acceptul părinților. Inițiativa PSD și PNL prin care predarea educației sexuale în școli este eliminată, fiind înlocuită cu ”educație sanitară” pentru care este nevoie de acordul expres al părinților, a fost adoptată de Parlament în 3 iunie.

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a făcut apel atunci la deputaţii PSD şi PNL „să nu blocheze” predarea educaţiei sexuale în şcoli, în contextul în care România este ţara cu cel mai mare număr de mame minore din Europa. Solicitarea sa a fost însă ignorată de celelalte partide.

Foto: Pixabay.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Liftele astea de la CCR cred ca dorm cu poza lui Putin sub perna.
    Numai asta se teme de educatie si de femei.

  2. Sincer, putin imi pasa de ce baga astia in scoli, dar asa de curiozitate, se terminasera toate probleme tarii, mai putin asta?

    • e o problema important pentru Cuierul Autist, ar fi vrut si el sa fie invata in copilarie cum se fac copii