G4Media.ro

Serviciile secrete britanice: Rusia a pierdut cel puțin șase sisteme radar „cheie”…

Sursa foto: Mil.ru via Wikimedia Commons

Serviciile secrete britanice: Rusia a pierdut cel puțin șase sisteme radar „cheie” pentru recunoaștere și control, iar sancțiunile occidentale perturbă capacitatea Moscovei de a le înlocui

Sancțiunile occidentale subminează capacitatea Moscovei de a înlocui sistemele radar cheie distruse de forțele speciale ucrainene, potrivit serviciilor secrete militare britanice, citate de Sky News.

La începutul acestei luni, Ucraina a publicat o înregistrare video cu un radar rusesc de contra-baterie (de artilerie) distrus în zona Donețk.

Ministerul britanic al Apărării a declarat astăzi că, deși înlocuirea acestuia va fi o „prioritate cheie” pentru Rusia, sistemul se bazează pe electronice de înaltă tehnologie perturbate de sancțiuni.

„Eforturile ambelor părți de a neutraliza radarele de contra-baterie ale adversarului lor au fost un element constant al conflictului”, a precizat acesta într-un comunicat.

„Aceste sisteme sunt relativ puține la număr, dar reprezintă un multiplicator de forță semnificativ. Ele permit comandanților să localizeze și să lovească rapid artileria inamică”.

Rusia a pierdut cel puțin șase dintre aceste radare, denumite ZOOPARK-1M, și probabil că mai are doar un număr „foarte limitat” în Ucraina, a precizat Ministerul Apărării.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...