G4Media.ro

Serviciile secrete britanice: Loviturile asupra infrastructurii energetice ucrainene pun în practică strategia…

Sursa foto: Head of Kyiv regional military administration Oleksii Kuleba via Telegram / Pravda_Gerashchenko

Serviciile secrete britanice: Loviturile asupra infrastructurii energetice ucrainene pun în practică strategia rusă de suprimare a voinței populației de a rezista

Serviciile de informații militare ale Ministerului britanic al Apărării afirmă că loviturile masive ale Rusiei asupra rețelei energetice a Ucrainei reprezintă punerea în aplicare a conceptului unei operațiuni strategice de distrugere a țintelor critice, care este cuprins în doctrina militară rusă, potrivit BBC.

Acesta este, probabil, primul exemplu al modului în care Rusia încearcă să pună în aplicare acest concept, sugerează autorii raportului cotidian al serviciilor secrete britanice.

Rusia intenționa ca acest concept să fie folosit cu rachete cu rază lungă de acțiune pentru a lovi infrastructuri naționale critice, mai degrabă decât armata. Sarcina este de a demoraliza populația și, în cele din urmă, de a-i forța pe liderii statului să capituleze.

Loviturile rusești continuă să provoace întreruperi de energie electrică, ceea ce duce la probleme umanitare masive în întreaga Ucraină.

Serviciile secrete britanice pun la îndoială eficacitatea acestei strategii, deoarece, potrivit acestora, este probabil ca Rusia să fi folosit deja majoritatea rachetelor sale adecvate. Iar efectul material și psihologic al loviturilor, cel mai probabil, va fi mai mic decât dacă ar fi fost folosit în perioada inițială a războiului, deoarece ucrainenii s-au mobilizat în fața invaziei, rezultă din raport.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

 1. E o strategie născută din disperarea rușilor.

 2. Nu este un nou concept de a purta un razboi. Nu fac altceva decat sa aplice ceea ce s-a aplicat germanilor in al 2lea razboi mondial: distrugerea productiei.

  • Si exact ceea ce a facut NATO in Yugoslavia in 1999.

  • @3v – Exact aceeasi strategie au aplicat rusii, de asemenea, in Siria. Deci, da, nu e un concept nou.

  • @vct – Total gresit omule, mai intereseaza-te ca nu e asa de departe timp cum au fost lucrurile atunci.

  • @kafka, intr-adevar, asa este.

 3. Ia sa citim si opiniile expertiilor rumâni 😂😂