G4Media.ro

Serviciile secrete britanice: din cauza amenințării rachetelor ATACMS, Rusia va trebui să-și…

Sursa foto: Wikipedia / http://sill-www.army.mil

Serviciile secrete britanice: din cauza amenințării rachetelor ATACMS, Rusia va trebui să-și mute bazele militare mai departe de linia frontului

Loviturile efectuate de forțele armate ucrainene în noaptea de 16 spre 17 octombrie cu rachete tactice americane ATACMS asupra aerodromurilor din Lugansk și Berdiansk vor forța armata rusă să își mute bazele operaționale și centrele de control departe de linia frontului, consideră serviciile de informații militare britanice, citate de BBC.

„Deși amploarea pagubelor nu a fost încă confirmată, este probabil ca nouă elicoptere militare rusești din Berdiansk și cinci din Lugansk să fi fost distruse”, se arată în rezumatul serviciilor secrete britanice. Având în vedere presiunea asupra producției militare rusești, astfel de pierderi vor fi greu de înlocuit pe termen scurt și mediu.

Potrivit analiștilor britanici, Berdiansk a fost folosit ca principală bază operațională avansată în direcția sud, asigurând atât logistică, cât și capacități ofensive/defensive. Din cauza sprijinului extrem de slab din partea avioanelor cu reacție, unitățile rusești care se apără se bazează acum din ce în ce mai mult pe elicoptere.

Loviturile asupra bazelor aeriene ar putea exercita o presiune suplimentară asupra piloților și mecanicilor de avioane ruși, care aproape sigur suferă deja de epuizare în luptă și de probleme de întreținere din cauza campaniei militare prelungite, spun experții.

„Există o posibilitate reală ca această lovitură să forțeze Rusia să își mute din nou bazele operaționale și centrele de comandă mai departe de liniile de front, ceea ce va crește presiunea asupra lanțurilor de aprovizionare”, se arată în raport.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Si uite asa ruznacii sunt impinsi peste granita!

  2. În siberia să le mute

  3. Cel mai potrivit loc pentru depozitarea armamentului este la Moscova.
    Deci flăcăi…davai, davai. Că vă prinde Moș Crăciun