G4Media.ro

Senatul și-a aprobat un buget de peste 250 de milioane de lei…

Secțiune susținută de
Concordia

Articolele din această secțiune sunt realizate cu respectarea independenței editoriale a redacției

Senatul și-a aprobat un buget de peste 250 de milioane de lei pentru anul în curs. 18 milioane sunt alocate pentru plata pensiilor speciale

Plenul Senatului a adoptat luni, în sesiune extraordinară, o hotărâre prin care bugetul instituţiei pe anul 2021 este stabilit la peste 250 de milioane de lei, din care 18 milioane sunt alocate pentru plata pensiilor speciale.

Au fost înregistrate 86 de voturi ‘pentru’ şi 44 de abţineri.

Potrivit proiectului adoptat de plen, bugetul Senatului pe anul 2021, finanţat din resurse de la bugetul de stat, se stabileşte la suma de 250.797.000 lei, credite de angajament şi credite bugetare, din care pentru cheltuieli curente 225.559.000 lei şi pentru cheltuieli de capital 25.238.000 lei.

Bugetul adoptat de Senat va fi propus Ministerului de Finanţe pentru a fi inclus în proiectul bugetului de stat pentru anul 2021.

Bugetul trebuie privit „în mod realist” şi nu „populist”, astfel încât una dintre cele mai importante instituţii ale ţării să poată funcţiona, a declarat, la dezbaterile din plen, parlamentarul PNL Sorin Ioan Bumb.

„Eu cred că nu ar trebui să avem discuţii populiste, ci ar trebui să ne aplecăm efectiv pe cifre şi să vedem dacă într-adevăr se mai pot reaşeza anumite cifre. Sunt de acord cu aceasta, dar trebuie să privim realist şi să facem un buget astfel încât una dintre cele mai importante instituţii ale ţării să poată funcţiona”, a afirmat Bumb.

Liderul grupului parlamentar USR PLUS, Radu Mihail, şi-a exprimat speranţa ca în acest an să poată fi eliminate pensiile speciale, care înseamnă „aproape 10%” din bugetul Senatului.

„Situaţia financiară a ţării necesită să fim foarte chibzuiţi, de aceea ne referim la ceea ce s-a executat anul trecut în condiţii de pandemie şi nu vrem să depăşim în niciun caz acest lucru. Din păcate, este un capitol pe care vrem să-l vedem dispărut din bugetul Senatului: 18 milioane de lei, ne îndreptăm către 10% din bugetul Senatului, care merge către pensii speciale şi sper ca în acest an să le dăm la o parte şi să scăpăm de această categorie bugetară”, a transmis Mihail.

În intervenţia sa, senatorul Radu Oprea a anunţat că grupul parlamentar PSD se va abţine de la vot.

„Cheltuielile cu reparaţii capitale aferente activelor fixe sunt duble faţă de anul trecut. Da, această clădire are nevoie de reparaţii şi are nevoie de investiţii, vrem să şi vedem planurile complete pe care le aveţi ca să facem aceste lucruri. Pentru faptul că am solicitat anumite explicaţii, parte le-am primit în şedinţa de Birou permanent, dar consider că mai avem nevoie de fundamentare, de a putea vedea anexele şi ceea ce aţi prevăzut la fiecare dintre aceste capitole bugetare, grupul parlamentar al senatorilor PSD se va abţine la vot la această propunere de buget”, a explicat Oprea.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Sunteți la guvernare de o lună și până acum nu ați luat nici o măsură din cele promise – anularea pensiilor speciale , desființarea SSIJ etc , numai gargară și că o să faceți . Toate măsurile dure și necesare trebuie luate în primele luni de guvernare, Aveți majoritate ce mai așteptați ?

  • De un an guvernul PNL este la guvernare și au tăiat taxele și impozite la multinaționale, au eliminat taxa pe lăcomie a băncilor, au atribuit contracte directe clientelei politice PNL sub pretextul pandemiei de au șifonat miliardele de euro împrumutate. Au aruncat cu banii pe fermieri ca pe manelisti ca și aia fac agricultură tot după ureche , au dat cu subvenții și despăgubiri la fermieri fără să controleze dacă acei bani ajung in irigații în dezvoltare rurală bani aruncati fără controale. ITM, APIA , ANAF , ETC nu își fac prezența pe teren să colaboreze intre ele să vadă economia subterană evaziunea fiscală muncă la negru direcția banilor acordați.

  • @luis
   doar de o luna au majoritatea in parlament chiar daca sant la guvernare de un an
   invata sa faci diferenta ca majoritatea romanilor nu au habar de asta
   dar da stanesca are dreptate
   luis tu esti doar un postac

 2. Intr-un Interviu la RRA, sefa Senatuilui Anca Dragu a spus ca Bugetul Senatului e mai MARE decat in 2020!
  Rusine, escrocilor, pentru voi sunt mereu BANI MUUULTI, pentru amaratii din mediul privat si pensionari NU sunt BANI!
  Sa va fie rusine!!!!!

 3. Hotii sunt la Putere acum.
  Nu va apuca august.

 4. votat acest buget. romania este o tara in faliment si noi plătim pensii si salarii enorme pt unii.
  românia nu are venituri din alte surse, decât fin taxare si impozitarea privatului. nu avem economie reală , doar consum.

 5. Guvernare de dreapta, taie ajutoarele sociale ca sa aiba bani de pensii speciale și privilegii ptr parlamentari . Nu se iau masuri impotriva pensiilor speciale dar mai ales împotriva celor ce cumulează pensia specială cu salariul de la stat. Puși să aleagă între pensie și salariu iar dacă vor pensie și salariu să vină nene atunci în mediul privat să cumuleze că mereu mediul privat duce lipsă de personal.

 6. De un an guvernul PNL este la guvernare și au tăiat taxele și impozite la multinaționale, au eliminat taxa pe lăcomie a băncilor, au atribuit contracte directe clientelei politice PNL sub pretextul pandemiei de au șifonat miliardele de euro împrumutate. Au aruncat cu banii pe fermieri ca pe manelisti ca și aia fac agricultură tot după ureche , au dat cu subvenții și despăgubiri la fermieri fără să controleze dacă acei bani ajung in irigații în dezvoltare rurală bani aruncati fără controale. ITM, APIA , ANAF , ETC nu își fac prezența pe teren să colaboreze intre ele să vadă economia subterană evaziunea fiscală muncă la negru direcția banilor acordați.

 7. „Numai cine votează are dreptul să vorbească”. Serios? Haideți votanților! Acționați! Voi aveți tot dreptul. Să vă vedem cum eradicați pensiile speciale/nesimțite, majorări de pensii și salarii, desființarea SIIJ, modificarea CP și CPP. Spor la treabă vitejii mei. Că aleșii (galben, roșii, aur) stau bine merci acolo unde i-ați pus. Succes!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.