G4Media.ro

Senatorul Vasile Dâncu: România riscă să rateze șansa istorică de a găzdui…

Sursa Foto: Facebook

Senatorul Vasile Dâncu: România riscă să rateze șansa istorică de a găzdui meciuri din turneul final EURO 2020

Social democratul Vasile Dâncu a adresat, de la tribuna Senatului României, o interpelare în care a atras atenția asupra pericolului ca România să rateze șansa istorică de a găzdui partide din cadrul turneului final EURO 2020.

Dâncu arată că în data de 7 aprilie 2021 este termenul limită până la care țara noastră poate confirma că este de acord ca meciurile din cadrul EURO 2020 să se desfășoare, cu spectatori (25% din capacitatea Arenei Naționale), în condiții de maximă siguranță sanitară.

Întârzierea autorităților române de a da un răspuns final acestei solicitări este de natură să determine excluderea României din circuitul EURO 2020 și să își piardă astfel credibilitatea în fața partenerilor europeni, ratând șansa de a mai fi inclusă în rândul țărilor capabile să organizeze evenimente de acest nivel.

„În ultimul an statul român s-a preocupat inexplicabil de mult exclusiv de managementul morții, fără să dea semne că este capabil să gestioneze viața românilor. Este momentul să dăm un semnal că viața românilor contează și putem începe promovând sănătatea prin sport, încurajând mișcarea de masă în aer liber, sigur, cu respectarea condițiilor de protecție și distanțare socială”, a comentat senatorul Vasile Dâncu.

Social-democratul a reamintit că din 2013 statul român a depus eforturi mari pentru a îndeplini toate exigențele asumate de țara noastră prin dosarul de candidatură și necesare pentru un eveniment de o asemenea anvergură, investindu-se sime considerabile în infrastructura sportivă și în infrastructura de transport.

„Pe câteva dintre acestea (investiții – n.red) doresc să le menționez în cele ce urmează pentru că sunt de părere că, dacă România nu ar fi avut șansa extraordinară de a se califica pentru organizarea turneului final, nu ar fi fost niciodată realizate.
Prin Compania Națională de Investiții au fost modernizate trei stadioane importante din București (Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf), totalizând 388.171.795 lei, și au fost demarate procedurile pentru construirea a 250 de baze sportive pe tot teritoriul țării, pentru stimularea sportului de masă. Tot cu acest prilej, s-a finalizat prima cale ferată construită după 1989, linia care leagă Aeroportul Otopeni de Gara de Nord, în urma unei investiții de 412 milioane de lei. Modernizarea Aeroportului Băneasa a implicat investiții de peste 60 de milioane de lei. În plus, Primăria Municipiului București a angajat până în acest moment cheltuieli de aproximativ 14 milioane de lei legate de organizarea celor patru meciuri pe care țara noastră le găzduiește”, a explicat Vasile Dâncu.

Sursa Foto: Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Poate ratezi tu ciolanul si anul acesta, Dancule… Mai faceti niste proteste acolo contra mastilor, puneti interlopii sa traga si ei pentru partid, ca daca e sa ajungeti la putere toti castiga..

    Cum pozeaza el in intelectual, cand partidul sau e unul de ciorditori si analfabeti…

  2. Tara piere si Dancu se screme si el ca un telectual PSD.

  3. Dupa inalt preasinucisul tarii, cel mai indragostit ( de Mihaela ) dintre pamanteni si mai apoi sultanul de Teleorman, iata ca partidul celor multi dar p…i ni-l da si pe intaiul microbist al tarii. Cred ca saracul nu poate dormi de grija iubitorilor fotbalului, acum ca a pus umarul la rezolvarea altor probleme curente. Stiu, nu-l lasa coalitia sa adauge valoare actului de guvernare, se vede ca e deprimat si nervos din cauza asta.

  4. Mare ganditor, spirit luminat vasile asta sa tragem si apa dupa el

  5. Mare fotbaliator!

  6. generatiile viitoare ne vor damna! suntem pierduti!

  7. Nicio pierdere! Oricum în țara asta nu mai există nici fotbal!

  8. Vă dați seama, o tragedie istorică. Doamne ferește de așa ceva

  9. EI LASA CA NE-AI DAT aur!