G4Media.ro

Şeful unei organizaţii din Kiev, care îi ajută pe belaruşi să scape…

Şeful unei organizaţii din Kiev, care îi ajută pe belaruşi să scape de persecuţii, a fost dat dispărut după ce a plecat la alergat/ Poliția din Ucraina: Vom investiga până când vor exista informații

Şeful unei organizaţii nonprofit din Kiev care îi ajută pe belaruşi să scape de persecuţii a fost dat dispărut după ce nu a revenit de la alergarea de dimineaţă, a declarat luni un purtător de cuvânt al poliţiei ucrainene, transmite Reuters.

Vitali Şişov, şeful organizaţiei Belarusian House in Ukraine (BDU), a fost dat dispărut de către partenera sa, potrivit poliţiei.

„Vom investiga până când vor exista informaţii despre ceea ce i s-a întâmplat. Declaraţia partenerei sale a fost înregistrată. Partenera a spus că acesta a plecat să alerge şi nu s-a mai întors, a dispărut”, a arătat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Ucraina, Polonia şi Lituania au devenit refugii pentru belaruşi în timpul unei represiuni violente a preşedintelui Alexander Lukaşenko împotriva celor care contestă victoria sa în alegerile de anul trecut.

BDU îi ajută pe belaruşi să găsească cazare, locuri de muncă şi consiliere juridică, potrivit site-ului său web. Într-o declaraţie separată, organizaţia a afirmat că nu îl poate contacta pe Şişov.

sursa: News.ro, sursa foto: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Copiii astia nu-s seriosi deloc. Asta alearga singur, celalalt a zburat peste Belarus. Cu idiotul ala la putere in Belarus ar trebui sa aiba ceva mai multa grija.

  2. A fost gasit mort, intre timp. Spanzurat…

  3. Dacă nu a fost atent s a împiedicat și a căzut în canal