G4Media.ro

Șeful unei asociații de fermieri, cunoscut pentru mesajele xenofobe dure, a fost…

Șeful unei asociații de fermieri, cunoscut pentru mesajele xenofobe dure, a fost reținut de procurori pentru că ar fi furat bani din cotizații pentru concedii de lux în Spania

Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), a fost reținut marți de procurorii Parchetului Sector 1 pentru presupusul furt din cotizațiile membrilor, transmite Digi 24. Baciu e acuzat de procurori că ar fi cheltuit circa un milion de lei pe vacanţe în Spania alături de iubita sa, pe ceasuri şi alte bunuri de lux.

Baciu este cunoscut în sectorul agricol drept pentru ieșirile sale repetate la adresa investitorilor străini, pe care i-a acuzat constant că vor să distrugă agricultura României.

În februarie 2018, Baciu a postat pe un cont de Facebook un mesaj insultător la adresa fermierului francez Arnaud Perrein, președintele Asociației Producătorilor de Porumb. ”Arnaud Perrein, fermierul francez care nu si-a gasit de lucru in Franta, conform spuselor sale, si care doreste destructurarea agriculturii romanesti, concurenta nr.1 a Frantei, nu conteneste sa ne surprinda… Si pentru ca s-a indragostit de mierea romaneasca, in calitatea lui de fermier care foloseste samanta tratata, Arnaud Perrein, a creat un ghid de bune practici prin care apicultorii traseaza sarcini fermierilor in propriul lor business, punandu-i la munca ostaseste pentru cresterea productiei de miere in detrimentul productiei agricole. Noroc cu ideile nastrusnice ale acestui intelept francez ca altfel fermierii romani nu mai stiau ce sa faca cu banii si munca lor!”, a scris Baciu.

La acel moment, doi fermieri români au sancționat dur derapajul lui Baciu și i-au cerut să renunțe la mesajele xenofobe. „Consider că acest atac rușinos față de colegul nostru de origine franceză, A. Perrein, ne dezonorează”, a spus Cornel Stroescu, membru LAPAR (Citește aici mai multe detalii).

În martie 2019, Vlad Macovei, redactorul-șef al portalului AgroIntel.ro, a publicat o scrisoare deschisă în care a arătat că i-a refuzat spre publicare lui Baciu un articol care conținea ”declarații misogine, xenofobe și extrem de inexacte”.

Foto: Laurențiu Baciu (Pagina personală de Facebook)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Ăsta nu este lider LAPAR ci mai degrabă un LĂBAR. La „par” a dus-o pe iubită, că deh, vorba aia: ” parul subțire cu cheltuială se ține”.
    Nu-i nimic. Baciu va fi declarat la Haznaua 3, ” un alt destin frânt „de procurori, o nouă victimă a statului paralel.
    Și cam așa este. Păi se compară arestul Capitalei cu insula Ibiza ? Și in plus de asta, dacă pe perioada cât LABARUL stă la țambal, apare alt …investitor, care o duce pe iubi la(par)în Spania ? Sau…în Brazilia, de ce nu ? Clar, Baciul ăsta este un destin frânt.

  2. Știți ce-o să zică dobitocul ăsta ? Că e victima uneltirilor și răzbunării venite din afară și că el este de fapt un bun patriot, persecutat de infulențele străine.

    • Închisorile sunt pline de nevinovati. Toate otrepele astea cocotate in vreo funcție baga placa cu victima sistemului. Cât se lafaie cu damele pe te miri ce plajă, pe banii poporului, îi doare-n stuf. Unul nu-și asumă vinovăția. Pedepsele prea mici!