G4Media.ro

Șeful Statului Major al IDF afirmă că Israelul va răspunde la atacul…

Photo by Gil COHEN-MAGEN / AFP

Șeful Statului Major al IDF afirmă că Israelul va răspunde la atacul cu rachete al Iranului / Rămâne neclar cum va arăta răspunsul

Generalul de rang înalt al Israelului a declarat că țara va răspunde la atacul cu rachete și drone al Iranului, dar rămâne neclar ce formă va lua acest răspuns și dacă acesta va fi atât de puternic încât ar putea transforma o spirală de violență din ce în ce mai mare într-un război regional la scară largă, transmite The Guardian.

Oficialii americani au declarat luni că o anumită formă de ripostă la atacul Iranului, care a implicat peste 300 de rachete și drone, era aproape inevitabilă, dar administrația Biden încă spera că va fi o contraofensivă limitată și nu va viza teritoriul iranian.

Șeful Statului Major al Forțelor de Apărare ale Israelului, generalul-locotenent Herzi Halevi, a dat cea mai clară confirmare de până acum, de la atac, că Israelul va riposta.

„Această lansare a atâtor rachete, rachete de croazieră și drone pe teritoriul israelian va fi întâmpinată cu un răspuns”, a declarat Halevi, vorbind de la baza aeriană Nevatim din sudul Israelului, care a fost ușor avariată în urma atacului.

Cabinetul de război al Israelului s-a reunit pentru a patra oară în ultimele două zile, luni după-amiază, în timp ce premierul Benjamin Netanyahu, ministrul apărării, Yoav Gallant, și Benny Gantz, fostul ministru al apărării și rivalul centrist al lui Netanyahu, au discutat din nou despre cum să meargă pe linia de plutire între escaladare și descurajare.

„Respectăm faptul că aceasta este o decizie pe care trebuie să o ia cabinetul de război, prim-ministrul. Știm că ei trăiesc într-un cartier foarte dur”, a declarat luni la CNN purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate națională, John Kirby. Dar el a adăugat că Joe Biden „a fost de asemenea foarte clar că nu dorim un război cu Iranul. Nu căutăm să lărgim și să extindem acest conflict. Nu vrem ca lucrurile să escaladeze”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...