G4Media.ro

Şeful spionajului militar ucrainean avertizează că Ucraina se va confrunta cu o…

sursa foto: Facebook / ДСНС України

Şeful spionajului militar ucrainean avertizează că Ucraina se va confrunta cu o situaţie dificilă începând cu luna mai pe front: Rușii desfăşoară o operaţiune complexă

Şeful Direcţiei Principale de Informaţii a Ministerului Apărării (GUR), Kirilo Budanov, a declarat într-un interviu pentru BBC Ucraina că ţara sa se va confrunta cu o situaţie dificilă la mijlocul lunii mai şi începutul lunii iunie, dar fără consecinţe catastrofale, relatează News.ro. „Ruşii vor folosi o abordare cuprinzătoare”, a explicat el. „Ei desfăşoară o operaţiune complexă. Nu aş spune că va fi pentru o perioadă lungă de timp, dar va fi o perioadă dificilă. Mijlocul lunii mai, începutul lunii iunie”, a subliniat Budanov.

„Ne vom confrunta cu o situaţie destul de dificilă în viitorul apropiat, conform evaluării noastre. Dar nu este catastrofală şi trebuie să înţelegem acest lucru. Nu se va întâmpla Armagedonul, aşa cum încep să spună acum mulţi oameni. Dar vor exista probleme începând cu jumătatea lunii mai”, a declarat Kirilo Budanov.

Şeful GUR a precizat că predicţia sa se referă la Ucraina în ansamblu, nu doar la situaţia de pe front.

Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, este probabil ca trupele ruseşti să îşi intensifice operaţiunile ofensive actuale şi atacurile cu rachete şi drone în următoarele săptămâni pentru a profita de fereastra până la sosirea ajutorului militar american, pentru a exploata criza de arme din Ucraina.

În acelaşi timp, potrivit ISW, forţele de apărare vor putea opri ofensiva rusă dacă ajutorul american va sosi rapid.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...