G4Media.ro

Șeful presupusului comando care a intrat în Ambasada Coreei de Nord la…

Șeful presupusului comando care a intrat în Ambasada Coreei de Nord la Madrid a predat materialul furat la FBI. De la ambasadă a plecat cu UBER, sub numele Oswaldo Trump

Adrian Hong Chang, de naţionalitate mexicană, dar rezident în Statele Unite, ”a intrat în contact, la cinci zile după asalt, cu FBI, la New York, pentru a-i preda informaţii referitoare la incidentul de la ambasadă şi material audiovizual obţinut”, a anunţat Audienţa Naţională într-un comunicat, citat de News.ro.

Potrivit judecătorului de instrucţie însărcinat cu dosarul, Hong Chang a precizat că a acţionat din proprie iniţiativă.

Aceste informaţii sunt primele informaţii oficiale de la misteriosul asalt la ambasadă, care a avut loc la 22 februarie, cu câteva zile înaintea summitului de la Hanoi între preşedintele american, Donald Trump, şi dictatorul nord-coreean, Kim Jong Un.

Tot potrivit judecătorului, doi atacatori l-au dus pe ataşatul însărcinat cu afaceri la ambasadă într-o încăpere la subsol, pentru a-l convinge să dezerteze, prezentându-se ”drept membri ai unei asociaţii sau mişcări de apărare a drepturilor omului pentru eliberarea Coreei de Nord”.

Cotidianul american The Washington Post (WP) a dezvăluit la jumătatea lui martie că raidul a fost realizat de o grupare intitulată Apărarea Civilă Cheollima (DCC), care îşi propune ajutorul nord-coreenilor ce încearcă să fugă din ţară şi celor care vor să răstoarne regimul.

Între ceilalţi membri identificaţi ai comandoului se află un cetăţean american născut în Coreea de Sud şi un sud-coreean, tot potrivit Audienţei Naţionale.

Acest comando de aproximativ ”zece persoane” a intrat în ambasadă la 22 februarie ”recurgând la forţă, înarmaţi cu arme de foc false, macete, bare de fier şi cuţite”, după care au luat ostatice persoane dinăuntru, pe care le-au legat şi cărora le-au pus pungi pe cap, precizează tribunalul în comunicat.

După ce una dintre femeile care se aflau în ambasadă a dat alerta, poliţia a sunat la poartă.

Adrian Hong Chang a deschis, cu o insignă a lui Kim Jong Un la rever, şi s-a dat drept un ”reprezentant de rang înalt” de la amabasadă, dând asigurări că totul era în regulă.

Majoritatea atacatorilor a fugit, ulterior, cu vehicule de la ambasadă.

Hong Chang a plecat de la ambasadă, potrivit tribunalului, cu un vehicul Uber, comandat sub numele de ”Oswaldo Trump”, potrivit News.ro.

Ultimul ambasador nord-coreean în Spania, Kim Hyok Chol, expulzat în septembrie 2017, a devenit între timp unul dintre oamenii de încredere ai lui Kim Jong Un şi emisarul său în Statele Unite.

Sursa foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ca in filmele cu dragnea!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.