G4Media.ro

Șeful Partidului Ecologist Român, plasat în arest la domiciliu / Dănuț Pop…

Foto: Facebook/ Dănuț Pop

Șeful Partidului Ecologist Român, plasat în arest la domiciliu / Dănuț Pop ar fi primit 10.000 de euro pentru a interveni pe lângă un deputat ca să angajeze un consilier parlamentar

Tribunalul Bucureşti a respins, joi, cererea DNA de arestare preventivă a preşedintelui Partidului Ecologist Român, Dănuţ Pop, acuzat de trafic de influenţă, acesta fiind plasat în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, într-un dosar în care este inculpat pentru că ar fi cerut 10.000 de euro în schimbul angajării unei persoane la un cabinet parlamentar, relatează Agerpres.

Dănuţ Pop a fost reţinut miercuri de DNA sub acuzaţia că, în perioada noiembrie 2021 – februarie 2022, ar fi pretins şi ar fi primit, prin intermediar, de la o persoană, suma de aproximativ 10.000 euro, în patru tranşe (4.000 euro – noiembrie 2021, 2.000 euro – decembrie 2021, 2.000 euro – decembrie 2021 şi 10.000 lei – februarie 2022).

„În schimbul banilor, inculpatul ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra unui deputat în Parlamentul României şi ar fi promis că îl va determina să angajeze o anumită persoană pe o funcţie de consilier la cabinetul deputatului respectiv”, spun anchetatorii.

Publicitate electorală

Parlamentarul unde a fost angajată respectiva persoană este deputatul PSD Radu Cristescu.

„Aveam nevoie de un consilier parlamentar. Pop mi-a zis ca îmi recomandă pe cineva. Dănuţ Pop mi-a recomandat, ca şi alţi prieteni, o doamnă, care a venit, a discutat, am angajat-o în ianuarie, dar doamna nu s-a obişnuit cu munca asta, nu s-a integrat şi şi-a dat demisia după o lună şi puţin. A fost o recomandare de la un prieten. Nu mai ştiu prenumele, dar numele de familie era grecesc, Papadopulos. De altfel, o doamnă respectabilă, doar că nu s-a integrat, şi-a dat demisia după un timp (…). Sincer vă spun, sunt stupefiat. El nu e capabil de aşa ceva, nu e omul care să ceară bani. Nu îl cred în stare de aşa ceva. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Povestea e foarte scurtă, chiar banală (…). Vorbesc în fiecare zi cu el, e din Baia Mare, de acolo unde sunt şi eu”, a declarat deputatul pentru G4Media.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Nu au fost 10000 de dolari? Ca dolarii sunt verzi. Nici ecologistii nu mai sunt ce au fost…

  2. ce vrajeala,au impartit spaga,hai cristescule valea,ce gura mare avea traseistul asta….o mizerie de om,danut rodea si el ceva subtire