G4Media.ro

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății: ”Naţionalismul” în materie de vaccin nu este…

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății: ”Naţionalismul” în materie de vaccin nu este compatibil cu lupta împotriva COVID-19

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a criticat joi ”naţionalismul” în materie de vaccin, pledând pentru punerea în comun a instrumentelor care să permită planetei să combată COVID-19, relatează AFP, preluată de Agerpres.

„Naţionalismul vaccinului nu este bun. Nu ne va ajuta”, a declarat el în cadrul Forumului Aspen pentru securitate, desfăşurat timp de trei zile în mediul virtual anul acesta.

„Ar trebui să existe un consens global pentru a face orice vaccin un bun public comun; (…) este un angajament politic”, a pledat el.

„Pagubele provocate de COVID-19 ar putea fi mai mici dacă ţările care dispun de mijloacele necesare s-ar angaja”, a insistat el.

Circa 26 de vaccinuri se află în diferite stadii de testare, dintre care şase se află „într-o etapă bună, de studii clinice”, a reafirmat la rândul său directorul pentru programele de urgenţă din cadrul OMS, Michael Ryan, exprimând din nou o speranţă temperată.

„Faza 3 nu înseamnă că ‘suntem aproape acolo'”, a explicat epidemiologul. „Faza 3 înseamnă că este prima dată când acest vaccin a fost introdus la populaţia generală, la persoane fizice sănătoase, pentru a vedea dacă vaccinul îi va proteja împotriva unei infecţii naturale”, a mai spus el.

Cu toate acestea, „nu există nicio garanţie că oricare dintre acestea ne va da răspunsul – şi probabil vom avea nevoie de mai mult de un vaccin pentru a face această treabă”, a afirmat el.

Peste 19 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate în lume, dintre care cel puţin 700.000 de decese, de la izbucnirea pandemiei în China în decembrie trecut, potrivit unui bilanţ efectuat de France Presse din surse oficiale.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Hahahahaha! Spune-i asta lui Trump, amice! Dar pune-ti totusi o casca înainte. Aaaaaaaaa, înca o chestie, cifrele pe ultima ta fisa de plata s-ar putea sa fie mai mici! Tot Trump! Cica are intentia sa-ti scada salariul. Trump are de gand sa „implementeze” si alte chestii : cica ar vrea ca refugiatii sirieni sa fie orientati spre Rusia, iar cei libieni spre Turcia. De ce? Pai cica sint „democratiile ” cele mai la moda in perioada actuala. Si au si bani. Cool.

  2. Cum o fi lumea asta, de nu-i rupe botul nesimțitului asta, profund prieten al Chinei, producătoarea criminala a acestui virus!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.