G4Media.ro

Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell avertizează că o ofensivă israeliană în Rafah…

Sursa foto: Mohammed ABED / AFP

Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell avertizează că o ofensivă israeliană în Rafah ar reprezenta o catastrofă umanitară

Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a avertizat sâmbătă cu privire la o posibilă ofensivă a armatei israeliene în Rafah, în sudul Fâşiei Gazei, care ar echivala cu „o catastrofă umanitară de nedescris”, informează AFP, transmite Agerpres.

„Transmit avertismentului mai multor state membre ale UE, conform căruia o ofensivă israeliană asupra Rafah ar duce la o catastrofă umanitară de nedescris şi la tensiuni grave cu Egiptul”, a spus Josep Borrell într-un mesaj pe contul său X.

„Reluarea negocierilor pentru eliberarea ostaticilor şi suspendarea ostilităţilor este singura modalitate de a evita un masacru”, a adăugat el.

Comunitatea internaţională este îngrijorată după ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a ordonat armatei să pregătească o ofensivă asupra Rafah, ultimul refugiu al palestinienilor strămutaţi de război din restul Fâşiei Gaza.

La Washington, oficiali americani au declarat că nu au văzut pregătiri care să sugereze o „ofensivă majoră” sau „iminentă”, avertizând în acelaşi timp asupra unui „dezastru” şi temându-se de un scenariu similar celui care s-a desfăşurat în nordul Fâşiei Gaza.

Hamas a avertizat sâmbătă că o ofensivă asupra Rafah ar putea provoca „zeci de mii de morţi şi răniţi”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Fiertă probabil, J Borrell va fi acuzat de antisemitism.