G4Media.ro

Șeful diplomației europene condamnă arestarea în Rusia a jurnalistului american Evan Gershkovich:…

Sursa foto: evangershkovich.com

Șeful diplomației europene condamnă arestarea în Rusia a jurnalistului american Evan Gershkovich: „Autorităţile ruse demonstrează încă o dată dispreţul lor sistematic faţă de libertatea media”

Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a scris joi pe Twitter că Uniunea Europeană condamnă arestarea în Rusia a jurnalistului american Evan Gershkovich, acuzat de spionaj, şi a criticat „dispreţul sistematic” cu care Moscova tratează libertatea presei, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Jurnaliştii trebuie să îşi poată exercita profesia în mod liber şi merită să fie protejaţi. Autorităţile ruse demonstrează încă o dată dispreţul lor sistematic faţă de libertatea media”, a adăugat Borrell.

Serviciile ruse de securitate au anunţat joi că reporterul Wall Street Journal Evan Gershkovich a fost arestat la Ekaterinburg, în Urali, sub suspiciunea de spionaj. Arestare s-a produs într-un context de represiune sporită în Rusia la adresa mass-media după ofensiva împotriva Ucrainei, care a tensionat foarte mult relaţiile dintre Moscova şi Washington.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...