G4Media.ro

Șeful departamentului naval al Gărzii Naționale Ruse a fost arestat într-o posibilă…

Sursa foto: Ministry of Defense of the Russian Federation (eng.mil.ru)

Șeful departamentului naval al Gărzii Naționale Ruse a fost arestat într-o posibilă „amplă anchetă de corupție” (ISW)

Șeful departamentului naval al Rosgvardia (garda națională rusă) a fost arestat în ceea ce ar putea fi o „amplă anchetă de corupție” în cadrul serviciului de securitate internă, a raportat un thinktank cu sediul în SUA, potrivit Sky News.

Colonelul Serghei Volkov, șeful Corpului Serviciului Naval al Gărzii Naționale, a fost arestat miercuri sub acuzația de abuz de autoritate în legătură cu vânzarea de sisteme radar de slabă calitate la prețuri puternic umflate, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

O anchetă oficială ar fi constatat că acțiunile lui Volkov au costat 395,5 milioane de ruble (aproximativ 5 milioane de dolari).

Aceasta vine după ce, la 20 martie, a fost lansat un dosar penal împotriva unui alt comandant al Gărzii Naționale, generalul-maior Vadim Dragomirețki – tot pentru acuzații legate de corupție.

Analiștii de la ISW spun că aceste două investigații ar putea indica o anchetă mai amplă privind corupția în serviciul de securitate internă al Rusiei.

„Procedurile penale sunt notabile deoarece comandanții forțelor convenționale rusești nu au fost concediați, cu atât mai puțin arestați, de la începutul invaziei rusești în Ucraina, în același ritm sau în circumstanțe atât de mediatizate precum cazurile Rosgvardia”, a declarat ISW.

Garda națională a Rusiei îi raportează direct lui Vladimir Putin, iar acesta „probabil că acordă o atenție foarte mare fiabilității și loialității unor membri ai personalului Rosgvardia”, a adăugat thinktank-ul.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...