G4Media.ro

Șeful contraspionajului american din National Intelligence: China a luat în vizor echipa…

Șeful contraspionajului american din National Intelligence: China a luat în vizor echipa lui Biden

Beijingul și-a intensificat eforturile pentru a influența următoarea administrație americană, iar agenții chinezi iau deja în vizor personalul președintelui ales Joe Biden, inclusiv pe cele mai apropiate persoane de echipa sa, a declarat William Evanina, șeful contraspionajului din National Intelligence, în timpul unei discuții la Institutul Aspen, transmite La Stampa, citată de Rador.

În același sediu, John Demers, șeful Diviziei de Securitate Națională a Departamentului de Justiție, a relatat că sute de cercetători chinezi care au legături cu forțe armate din țara lor, au fost identificați de FBI vara trecută, arată mass-media internațională.

În timpul unei discuții virtuale în think tank-ul Institutului Aspen, William Evanina a explicat că Beijingul a încercat să se amestece în cercetarea americană a vaccinului anti-Covid și, de asemenea, în alegerile prezidențiale, informează BBC și „The Guardian”.

Apoi, Evanina a adăugat: „Am asistat, de asemenea, la o creștere planificată și anticipată a campaniilor de influență ale Chinei, redirecționate acum către noua administrație Biden”. Înaltul funcționar a vorbit despre „influență străină rău intenționată”, care vizează „persoanele care încep să lucreze în noua administrație și pe cele care orbitează în jurul acesteia”.

Iar „noua administrație” ar trebui să înțeleagă natura acestei „influențe” cât mai curând posibil, a adăugat Evanina. John Deamers, de la Departamentul de Justiție, a vorbit despre ancheta FBI, care a dus la arestarea unor cercetători chinezi, care își ascunseseră afilierea la Armata Populară de Eliberare.

Ei au fost „doar vârful aisbergului”, având în vedere că după investigații, „peste o mie de cercetători chinezi au părăsit țara”. În opinia lui Demers, „numai chinezii au resursele, abilitățile și voința” de a duce mai departe activități de spionaj politic și economic și „alte activități rău intenționate”.

Sursa: La Stampa/ Rador/ Traducerea: Oana Avram

Citește și

China este cea mai mare ameninţare pentru democraţie după ce de-al Doilea Război Mondial, avertizează directorul serviciului de informaţii al SUA

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Saracutii aparatori ai democratiei i-au luat Chinezii la ochi,normal ca v-au luat la ochi bai drogangiilor vor si ei sa isi cunoasca viitoarele slugi!

  2. China si Rusia nu s-au grabit sa-l felicite pe Biden pentru a nu periclita afacerile imobiliare ale lui Trump cu oligarhia rusa.

  3. China e in cardashie cu echipa lui Bideu…si nu de ieri de azi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.