G4Media.ro

Șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică sosește la centrala nucleară Zaporojie

Sursa foto: Genya SAVILOV / AFP

Șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică sosește la centrala nucleară Zaporojie

Șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, a sosit la centrala nucleară Zaporojie (ZNPP), potrivit operatorului de stat al centralei nucleare ucrainene Energoatom, citat de CNN.

Este pentru a doua oară când Grossi vizitează centrala nucleară de când aceasta a fost ocupată de forțele rusești.

„De data aceasta, Rafael Grossi intenționează să vadă cum s-a schimbat situația de la ZNPP, să vorbească cu lucrătorii din domeniul nuclear care o operează și, de asemenea, să garanteze rotația membrilor misiunii permanente a Agenției, care lucrează la centrala nucleară Zaporojie din septembrie 2022”, a precizat Energoatom pe Telegram.

Grossi a declarat miercuri, la începutul zilei, pentru CNN, că acțiunile militare se intensifică în jurul centralei nucleare ucrainene Zaporojie. Rusia a declarat că este pregătită să discute cu observatorii internaționali despre situația de siguranță de la centrală, după ce președintele Volodimir Zelenski a acuzat Moscova de „șantaj cu radiații”.

Luni, Grossi s-a întâlnit cu Zelenski, care se afla în vizită în regiunile Zaporojie și Dnipro. Zelenski i-a mulțumit lui Grossi pentru sprijinul său în discursul său de seară.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...