G4Media.ro

Şefi ai serviciilor de informaţii din peste 20 de ţări s-au reunit…

Sursa foto: Drew Angerer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Şefi ai serviciilor de informaţii din peste 20 de ţări s-au reunit în secret în Singapore/ Au participat și reprezentanți din SUA și China (Reuters)

Înalţi oficiali ai aproximativ 24 dintre principalele servicii de informaţii din lume au avut o întâlnire secretă în contextul summitului de securitate Shangri-La Dialogue din Singapore, au declarat cinci persoane pentru Reuters, transmite News.ro.

Astfel de întâlniri sunt organizate de guvernul din Singapore şi au avut loc discret într-un loc separat, alături de summitul de securitate. Întâlnirile nu au fost raportate anterior.

Statele Unite au fost reprezentate de Avril Haines, directoarea Serviciului Naţional de Informaţii. Printre ţările reprezentate s-a numărat şi China, în ciuda tensiunilor dintre cele două superputeri.

“Reuniunea este un punct important pe agenda internaţională din umbră”, a spus o persoană care cunoaşte discuţiile. „Având în vedere gama de ţări implicate, nu este un festival de meserii, ci mai degrabă o modalitate de a promova o înţelegere mai profundă a intenţiilor”.

Toate cele cinci surse care au vorbit despre reuniune au refuzat să li se precizeze numele.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...