G4Media.ro

Șefa USAID anunță asistență umanitară americană în valoare de 500 de milioane…

sursa foto: Twitter/ Stratcom Centre UA

Șefa USAID anunță asistență umanitară americană în valoare de 500 de milioane de dolari pentru Ucraina: „Rusia continuă să ardă, iar Ucraina continuă să construiască”

Șefa serviciului umanitar al SUA, Samantha Power, a anunțat luni o asistență umanitară în valoare de peste 500 de milioane de dolari în timpul unei vizite în Ucraina, exprimându-și „marea consternare” față de decizia Rusiei de a-și suspenda participarea la un pact care a permis negocierea grânelor din Marea Neagră, transmite The Guardian.

Ea a făcut anunțul privind ajutorul, relatat pentru prima dată de Reuters, la sediul serviciilor de urgență de stat din capitala Kiev, pentru a răspunde nevoilor ucrainenilor afectați de război.

Ajutorul, care va fi furnizat prin intermediul ONU și al altor organizații neguvernamentale partenere, va spori sprijinul pentru cei care au fost strămutați sau afectați în alt mod de război, cu asistență alimentară de urgență, asistență medicală și apă potabilă, printre altele, potrivit unui comunicat al Agenției americane pentru dezvoltare internațională (USAID).

Power a precizat că a înmânat luni un echipament suplimentar în valoare de 2,3 milioane de dolari pentru a ajuta agenția să repare pagubele provocate de forțele rusești asupra infrastructurii critice din Ucraina.

„Vedem ce se întâmplă în Ucraina. Rusia continuă să ardă, iar Ucraina continuă să construiască. Este un privilegiu pentru noi… să ne sprijinim partenerii ucraineni în această construcție”, a declarat Power.

De asemenea, Power și-a exprimat „consternarea profundă” față de decizia Rusiei de a-și suspenda participarea la un pact care a permis anul trecut exportul de cereale din Ucraina în Marea Neagră, într-un acord care urmărea să atenueze criza alimentară mondială, permițând exportul în condiții de siguranță a cerealelor ucrainene blocate de conflictul ruso-ucrainean.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...