G4Media.ro

Șefa diplomației germane: Plecarea lui Lavrov „subliniază și mai clar” că Rusia…

Sursa foto: Kay Nietfeld / POOL / AFP

Șefa diplomației germane: Plecarea lui Lavrov „subliniază și mai clar” că Rusia „nu este interesată” de un dialog cu G20 / „Nu există niciun milimetru de voinţă de cooperare din partea guvernului rus”

Ministrul german al afacerilor externe, Annalena Baerbock, a criticat vineri Rusia care, în opinia sa, nu este „interesată” de un dialog cu G20, relatează AFP, citată de Agerpres. Reacţia ei vine după ce şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a plecat de la o reuniune internaţională organizată pe insula Bali (Indonezia).

Plecarea lui Lavrov „subliniază încă şi mai clar că (acesta) nu este interesat de cooperarea internaţională şi nici de schimburile cu ceilalţi parteneri” din cadrul G20, a apreciat Baerbock, într-o declaraţie făcută în Bali şi retransmisă de televiziunea germană.

Ministrul rus de externe a părăsit mai devreme vineri sala în care avea loc reuniunea, într-un moment în care omoloaga sa germană tocmai critica Moscova în legătură cu războiul din Ucraina.

Serghei Lavrov a părăsit de asemenea o sesiune la care ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba avea cuvântul online, fiind absent şi în momentul în care secretarul de stat american Antony Blinken condamna Rusia, au indicat mai mulţi diplomaţi pentru France Presse.

În opinia Annalenei Baerbock, această atitudine demonstrează o lipsă totală de voinţă de cooperare din partea Moscovei.

„Faptul că ministrul rus de externe a parcurs o mare parte din tratative nefiind în sală, ci în afara ei, subliniază că nu există de fapt niciun milimetru de voinţă de cooperare din partea guvernului rus”, a insistat ea, referindu-se în special la „criza alimentară mondială”.

La reuniunea miniştrilor de externe din G20 din Indonezia, SUA şi aliaţii lor occidentali şi-au intensificat presiunile asupra Rusiei pentru a pune capăt războiului din Ucraina. Secretarul de stat american Antony Blinken şi omologul său rus s-au reunit pentru prima dată cu această ocazie după invazia rusă din februarie.

Potrivit şefei diplomaţiei germane, mesajul către Rusia al celorlalte 19 state participante la reuniune a fost „foarte clar”: „Părerile sunt divergente în ce priveşte evaluarea războiului de agresiune rus, dar majoritatea ţărilor au indicat clar că Rusia are responsabilitatea de a înceta imediat bombardamentele”, a punctat aceasta.

Germania, care deţine preşedinţia G7 până la sfârşitul acestui an, a lansat de asemenea „un nou apel presant către liderii ruşi de a elibera într-un sfârşit portul Odesa şi în susţinerea prezenţei Naţiunilor Unite la masa negocierilor cu privire la exportul de cereale, deoarece Naţiunile Unite sunt locul şi cadrul în care trebuie să acţionăm la nivel mondial”, a mai spus Annalena Baerbock.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Rusia s-a dus în Ucraina ca să omoare copii.

  • Nu cred! S-a dus mai degrabă să nu îi globalizeze. Că pe urmă au soarta noastră românească, adică vânduți sclavi, distruși material fără nici un viitor sau chiar violați în stil diplomat american. Vorbești prostii și gura bate curul nespălat al occidentului.

  • Florică vrei să stăm în țară și să fim sclavii PSD-ului?

 2. Cu ăștia nu trebuie discutat. Ăștia nu știu decât de gloanțe, obuze și de rachete.

 3. Ai mai făcut 2 ruble, hai ca pana la sfârșitul lunii fsci de un sac de cartofi

 4. Și tu elena omori copii, intri în casele oamenilor și îi împuști, le distrugi casele și furi ce au muncit alții??? Trăiești în țara noastră!? Pleacă în Rusia, este pe gustul tău distrugerea!!!

 5. Eleno, ai revenit trol rus? Vezi ca suferi de sindromul ala de inversare a realitatii! Vezi ca ce zici tu acolo se aplica doar la rusia…

 6. Doamna Elena , nu este frumos să le creați neplăceri , celor care se consideră de partea bună a baricadei . Ei sunt depozitarii adevărului suprem , cei care nu le împărtășesc ideile sunt niște oameni răi .

 7. Bravo Elena, felicitări!!!!! 👍🙌🙌🙌🙌🙌

 8. Eleno ia pupă-mă-n cur! #șimairepede! :)))))

 9. Larvov nici nu a avut bagaje, ordinele au fost clare.

 10. Ioan=mareșalul Antonescu, adică prostul României. Mă c.a.c pe sua ta.

 11. Dumnezeu=P.U.L.A

  • Florică vrei să stăm în țară și să fim sclavii PSD-ului sau vrei să vină rușii să ne civilizeze?