G4Media.ro

Șefa CDU, Annagret Kramp-Karrenbauer, cere SPD să taxeze PSD: Noi am făcut…

Șefa CDU, Annagret Kramp-Karrenbauer, cere SPD să taxeze PSD: Noi am făcut un prim pas, acum ceilalți ar trebui să urmeze exemplul nostru

Șefa conservatorilor germani (CDU), Annegret Kramp-Karrenbauer (AKK), a apărat modul în care Partidul Popular European (PPE) tratează partidul populist de dreapta din Ungaria, Fidesz. „Ne îndoim cu toții că Fidesz reprezintă valorile și principiile PPE”, a declarat șefa CDU într-un interviu acordat publicației germane ”Spiegel”. Cu toate acestea, ar trebui să i se dea partidului prim-ministrului Ungariei, Viktor Orban, încă o șansă, dar, „cu siguranță, ultima”, scrie postul de radio Deutsche Welle pe pagina de Facebook.

PPE a hotărât miercuri să suspende partidul Fidesz din familia conservatorilor europeni, renunțând să-l excludă.

Social-democrații, verzii, ecologiști și liberalii din Germania au criticat decizia PPE prin care s-a evitat excluderea Fidesz și i-au acuzat pe conservatori că ar continua să-l protejeze pe Orban.

Kramp-Karrenbauer, în replicã, le-a cerut social-democraților germani să devină activi pe plan european (în gruparea S&D din parlamentul european, n.r.) împotriva partidului lor soră din România, PSD. „Noi am făcut un prim pas, acum ceilalți ar trebui să urmeze exemplul nostru”, a declarant AKK, subliniind că PSD și liderul său Liviu Dragnea sunt, de asemenea, acuzați de autoritarism și corupție.

Și liderul grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, care este și candidatul popularilor la șefia Comisiei Europene, i-a solicitat lui Frans Timmermans ca și socialiștii să ia măsuri împotriva PSD-ului din România, așa cum și PPE a luat împotriva lui Viktor Orban.

El i-a invitat de asemenea pe social-democraţii din Parlamentul European şi pe candidatul acestora, Frans Timmersmans, să facă şi ei curăţenie în rândurile lor, sancţionând partidele cu probleme. „Văd că el (Timmermans) nu ridică un deget împotriva social-democraţilor în România, care sunt pe cale să legalizeze în parte corupţia”, a criticat el.

Citește și

Weber îi cere lui Timmermans să ia măsuri împotriva social-democraților lui Liviu Dragnea: Sunt pe cale să legalizeze în parte corupţia în România

Sursa Foto: Facebook a

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. PSD-ALDE a intrat in istoria neamului de hoţi cand a declarat in Parlamentul European coruptia obicei traditional de multumire in cultura romanilor. Multumire care se negociaza si plateste anticipat pentru o satisfactie sigura..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.