G4Media.ro

Ședință comună a parlamentarilor pentru Declarația privind consolidarea egalităţii de gen în…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Ședință comună a parlamentarilor pentru Declarația privind consolidarea egalităţii de gen în România

Plenul Parlamentului se reuneşte pe 12 decembrie, pe ordinea de zi a şedinţei comune a Senatului şi Camerei Deputaţilor urmând să fie inclus proiectul de declaraţie privind consolidarea egalităţii de gen în România, au decis, miercuri, Birourile permanente ale celor două camere ale Legislativului, relatează Agerpres.

Pe ordinea de zi a aceleiaşi şedinţe se vor afla numirea a doi membri ai Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării şi aprobarea solicitării preşedintelui Klaus Iohannis privind constituirea Grupului de Luptă Aliat pe teritoriul României sub conducerea Franţei, amânate în plenul de miercuri, din cauza suspendării şedinţei ca urmare a defecţiunii sistemului de vot electronic.

În proiectul declaraţiei Parlamentului privind consolidarea egalităţii de gen în România: se încurajează participarea deplină şi egală a femeilor din România la dezvoltarea, finanţarea şi implementarea de programe, iniţiative şi politici publice relevante; se recunoaşte necesitatea aplicării unui cadru legislativ care să promoveze accesul egal la mandatele de reprezentare politică sau la responsabilităţile profesionale şi poziţiile de conducere; se sprijină eliminarea tuturor formelor de inegalitate de gen, violenţa împotriva femeilor şi fetelor, căsătoria timpurie şi forţată, nerespectarea drepturilor reproductive, lipsa de echitate la angajare şi diferenţa salarială între femei şi bărbaţi sau participarea inegală la luarea deciziilor private şi publice.

Prin declaraţia pe care Parlamentul o va dezbate şi vota pe 12 decembrie se salută iniţiative pentru stabilirea unei cote de reprezentare de gen pe listele de candidaţi pentru alegerile locale parlamentare şi europarlamentare, se consideră oportună intensificarea demersurilor pentru a asigura o paritate reală pentru poziţiile eligibile pentru pentru femei la nivel local, naţional şi european, sunt îndeamnaţi toţi actorii politici şi instituţionali să contribuie la participarea semnificativă a femeilor în toate domeniile de activitate şi la toate nivelurile de decizie şi se susţine dialogul interinstituţional privind educaţia sensibilă la gen care să promoveze incluziunea şi echitatea.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

 1. Ca si avem femei capabile sa le promovam!
  Veorici, motostivuitoare, karatiste, plumb cu masina pe BG, pinta spagareasa… ce sa alegem?
  Sunt prea multe chiar!

  • Chiar in domeniile dominate de barbati, sunt femei mai capabile decat 80% dintre barbatii din domeniu. Si e normal sa fie asa.

   Problema este ca nu sunt atat de multe cat sa faci egalitate de gen. Daca vrei sa faci paritate, n-ai cum sa faci decat cu amante si dive se specialitate.

   Simetric si in domeniile dominate de femei.

   Dupa cum stim, dar ne facem ca nu stim …

  • O REZOLVA SIMPLU. ANGAJEAZA ROIURI DE LACUSTE DE CELALALT GEN.

 2. Tot ce trebuie să țineți minte este PNL+ PSD= love ( furăciune). Dacă nu o să votați masiv împotriva lor, țara o să fie condusă de USL 3. Dacă nu ai cu cine să votezi, dă-le la toți multă, multă „ștampilă”, important este să votezi!

 3. eroinele noastre ce face in caz de razboi?