G4Media.ro

Sectorul 6: Consiliul Local a aprobat caietul de sarcini pentru contractarea unui…

sursa foto: Facebook/ Ciprian Ciucu

Sectorul 6: Consiliul Local a aprobat caietul de sarcini pentru contractarea unui operator privat care să preia serviciul de colectare și transport al deșeurilor

Caietul de sarcini pentru delegarea gestiunii activităţii de colectare şi transport al deşeurilor municipale în Sectorul 6 a fost aprobat de Consiliul Local în ședinţa de luni, relatează Agerpres.

Totodată, Consiliul Local a aprobat modelul contractului de delegare a gestiunii colectării şi transportului deşeurilor municipale în sectorul 6.

„Necesitatea delegării prin concesionare a gestiunii activităţii de colectare şi transport a deşeurilor municipale în sectorul 6 al Municipiului Bucureşti a fost argumentată prin Studiul de oportunitate aprobat de Consiliul Local al Sectorului 6 prin HCL 278/21.12.2021 şi prin HCL 19/10.02.2022. Ca urmare a Studiului de oportunitate s-a decis ca o parte din activităţile componente ale serviciului de salubrizare să fie delegate unui operator de drept privat, iar o parte să fie încredinţate sub forma gestiunii directe unei structuri aparţinând Sectorului 6”, stipulează hotărârea.

Conform sursei citate, vor fi încheiate două contracte de delegare. Unul va fi atribuit unui operator privat prin licitaţie publică, conform prevederilor Legii nr. 100/2016. Altul va fi dat direct unui operator deţinut de autoritatea locală.

Activităţile serviciului de salubrizare care fac obiectul delegării de gestiune către operatorul privat sunt: colectarea şi transportul separat al deşeurilor municipale şi similare provenind din activităţi comerciale din industrie şi instituţii, inclusiv fracţii colectate separat, fără a aduce atingere fluxului de deşeuri de echipamente electrice şi electronice, baterii şi acumulatori; colectarea şi transportul deşeurilor provenite din locuinţe, generate de activităţi de reamenajare şi reabilitare interioară şi/sau exterioară a acestora.

Forma de delegare prin concesionare a gestiunii activităţii de colectare şi transport a deşeurilor municipale în sectorul 6, cât şi activităţile serviciului de salubrizare care fac obiectul delegării de gestiune către operatorul privat au fost aprobate prin hotărârea Consiliului Local nr. 278 din 21 decembrie 2021.

„Prin adoptarea acestui proiect de hotărâre se asigură eficientizarea serviciului de colectare separată şi transport separat al deşeurilor municipale şi al deşeurilor similare provenite de la agenţii economici şi instituţiile publice şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale locuitorilor din Sectorul 6 care vor beneficia de acest serviciu. De asemenea, se asigură conformarea cu cerinţele legislaţiei naţionale şi europene pentru atingerea obiectivelor propuse la nivel local sau naţional, colectarea separată a deşeurilor, reducerea gradului de poluare a mediului înconjurător, precum şi atingerea ţintelor de reducere a cantităţii de deşeuri depozitate”, se menționează în hotărâre.

sursa foto: Facebook/ Ciprian Ciucu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Si asta e o stire?
    Vai ⭐ voastră

  2. O altă afacere benefică , numai în alte capitale europene firmele municipale sunt benefice la noi totul trebuie prăduit .

  3. O panglica,ceva,un spectacol de răsunet ? Vă dat-i seama, în sfârșit a făcut ceva. Ar trebui dat în judecată pentru calomnie,adică toți suntem prosti ? Pentru că si-a îndeplinit obligațiile de serviciu trebuie să-i ridicam statuie ? Daca asta este cel mai măreț lucru care l-a făcut e foarte grav. Votati-l in continuare. In loc sa angajeze primăria oameni să facă curat ,preferă să ia o șpagă de la privat, pe persoană fizică, bagubind bugetul primăriei ani de zile. Cetățenii ,care nu l-au votat, ar trebui să se constituie parte civilă.