G4Media.ro

Sectorul 6: Propunerea de atribuire a serviciului de salubrizare unui operator privat…

sursa foto: Facebook/ Ciprian Ciucu

Sectorul 6: Propunerea de atribuire a serviciului de salubrizare unui operator privat a fost respinsă în Consiliul Local

Consiliul Local Sector 6 a respins, în şedinţa de joi, un proiect de hotărâre privind delegarea gestiunii către un operator privat a mai multor activităţi din cadrul serviciului public de salubrizare.

„Acest proiect ar consfinţi strategia de contractare pentru serviciul de salubritate, deci, în primul şi în primul rând, este vorba despre faptul că suntem somaţi de când am preluat mandatul atât de Curtea de Conturi, cât şi de ANRSC cu privire la urgentarea delegării serviciului de salubritate şi chiar pentru că nu s-a întâmplat mai devreme ne paşte o amendă. (…) Am explicat celor de la ANRSC că am demarat procesul de a delega serviciul de salubritate şi până acum au fost îngăduitori, (…) votul din acest moment este extrem de important. În lipsa unui astfel de vot, vom fi în imposibilitatea de a scoate la licitaţie serviciul de colectare selectivă, de transport al deşeurilor la staţia de sortare”, a declarat primarul Ciprian Ciucu.

Proiectul prevedea aprobarea delegării gestiunii prin licitaţie publică către un operator privat a mai multor activităţi din cadrul serviciului public de salubrizare: colectarea separată şi transportul separat al deşeurilor municipale şi al celor similare provenind din activităţi comerciale din industrie şi instituţii, inclusiv fracţii colectate separat, fără a aduce atingere fluxului de deşeuri de echipamente electrice şi electronice, baterii şi acumulatori; colectarea şi transportul deşeurilor provenite din locuinţe, generate de activităţi de reamenajare şi reabilitare interioară şi/sau exterioară a acestora.

De asemenea, proiectul de hotărâre stipula aprobarea gestiunii directe către societatea comercială înfiinţată în acest scop de Consiliul Local Sector 6, de la data obţinerii licenţelor, avizelor şi autorizaţiilor necesare funcţionării, a următoarelor activităţi: măturatul, spălatul, stropirea şi întreţinerea căilor publice (inclusiv colectarea deşeurilor din parcuri şi grădini); curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau de îngheţ; colectarea cadavrelor animalelor de pe domeniul public şi predarea acestora către unităţile de ecarisaj sau către instalaţiile de neutralizare, relatează Agerpres.

sursa foto: Facebook/ Ciprian Ciucu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Vaai, si tocmai dl. primar Ciucu îi dadea sfaturi lui Clotilde Armand cand a fost la Europa FM, ca daca vrea sa faca ceva in S1, trebuie mai intai sa se puna bine cu consilierii locali.

  2. Primarul ciucu e foarte grabit sa mai acorde cadouri unor firme asa cum a facut cu urban careia i-a aprobat marirea cu 65% a tarifului. Nu 15, nu 25 ci direct 65% ca deh! platesc prostii care l-au ales.

  3. Hopa, tocmai la salubrizare a imbulinat-o tovarasul Ciucu, seful PNL Bucuresti? Pai nu-l ajuta noii lui aliati, cei de la PSD?
    Pai nu-i dadea el lectii si o ataca pe Clotilde Armand pe problema mafiei din salubritate, patronata de PNL si PSD la S1?
    https://www.g4media.ro/clotilde-armand-ii-raspunde-liberalului-ciprian-ciucu-in-loc-sa-ne-ataci-fara-argumente-mai-bine-iti-potolesti-colegii-de-la-alte-sectoare-presedintele-pnl-bucuresti-a-acuzat-usr.html

  4. Partidele la putere – pln si psd – se comporta urat.
    Rusine PSD-PNL!