G4Media.ro

Secţiune dedicată alegerilor locale, pe site-ul Agenţiei Naţionale de Intergritate/ Candidaţii au…

Secţiune dedicată alegerilor locale, pe site-ul Agenţiei Naţionale de Intergritate/ Candidaţii au la dispoziţie informaţii şi formularele necesare pentru completarea declaraţiilor, iar publicul larg date despre persoanele care au interdicţia de a candida

Agenţia Naţională de Integritate a realizat pe site-ul propriu o secţiune dedicată alegerilor locale. Candidaţii au la dispoziţie informaţii, numere de telefon la care pot apela şi formularele necesare pentru completarea declaraţiilor, iar publicul larg poate consulta date despre persoanele care au interdicţia de a candida, relatează News.ro.

”În vederea creşterii nivelului de transparentizare şi de prevenire a incompatibilităţilor şi a conflictelor de interese, Agenţia Naţională de Integritate a lansat pe propria pagină de Internet secţiunea dedicată alegerilor locale programate pentru luna septembrie 2020. Această măsură are ca scop optimizarea procesului de completare a declaraţiilor de avere şi de interese de către candidaţi, oferirea asistenţei de specialitate în ceea ce priveşte regimul juridic al incompatibilităţilor şi al conflictelor de interese, dar şi informarea societăţii civile cu privire la obligaţiile pe care le au participanţii la procesul electoral”, a transmis, miercuri, ANI.

Disponibilă pe pagina de Internet a Agenţiei, secţiunea grupează mai multe categorii de informaţii utile.

Instituţia oferă date despre persoane aflate sub interdicţia de a candida pentru o funcţie eligibilă.

”Agenţia Naţională de Integritate a actualizat lista persoanelor care au interdicţia de a ocupa o funcţie aleasă timp de trei ani conform art. 25, alin. (2) din Legea nr. 176 din 1 septembrie 2010, punând la dispoziţia publicului date şi informaţii cu privire la peste 500 de persoane în cazul cărora s-a stabilit definitiv şi irevocabil faptul că s-au aflat în incompatibilitate sau conflict de interese”, a mai transmis instituţia.

În ceea ce priveşte înscrierea în cursa electorală a funcţionarilor publici în vederea ocupării unei funcţii alese, ANI precizează că aceştia au obligaţia suspendării raportului de serviciu ”pentru participare la campania electorală, pe durata campaniei electorale şi până în ziua ulterioară alegerilor”, respectiv începând cu data de 28 august 2020.

De asemenea, persoanele care doresc să candideze la alegerile locale din septembrie 2020 beneficiază de o serie de informaţii utile cu privire la obligaţiile pe care le au în vederea respectării regimului juridic al incompatibilităţilor, al conflictelor de interese şi al declarării corecte a averii şi a intereselor.

Informaţiile se regăsesc în cele două ghiduri referitoare la completarea declaraţiilor, precum şi la respectarea regimului juridic al incompatibilităţilor şi al conflictelor de interese, publicate în secţiunea legislaţie, împreună cu actele normative în vigoare.

În plus, persoanele interesate pot sesiza Agenţia Naţională de Integritate cu privire la potenţiale nereguli din declaraţiile de avere şi de interese completate de cătrecandidaţii la alegerile locale. Acest lucru se poate realiza prin utilizarea formularului cuprins în această secţiune.

O secţiune specială este dedicată declaraţiilor de avere şi de interese depuse de candidaţi. Agenţia Naţională de Integritate va publica în cadrul acestei secţiuni, în termen de 48 de ore de la primire, toate declaraţiile de avere şi de interese depuse de candidaţii la alegerile locale.

În plus, Agenţia pune la dispoziţia celor care au obligaţia de a completa declaraţii de avere şi de interese, în virtutea participării la alegerile locale, formulare inteligente cu câmpuri predefinite şi liste de valori, ce pot fi completate în mediu electronic.

Cei care candidează la o funcţie publică pot solicita inspectorilor de integritate asistenţă de specialitate în cazul solicitărilor urgente cu privire la regimul juridic al completării declaraţiilor de avere şi de interese, al incompatibilităţilor şi al conflictelor de interese la numerele de telefon afişate pe site, de luni până vineri în intervalul orar 09.00 – 16.00.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Votati USR+ , singura sansa pt. o Romanie Normala.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.