G4Media.ro

Secţia pentru procurori a CSM spune că George Simion a făcut afirmații…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Secţia pentru procurori a CSM spune că George Simion a făcut afirmații grave în sediul Parchetului general, de natură a intimida şi afecta în mod grav independenţa procurorilor

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii critică „afirmaţii grave” făcute de deputatul AUR George Simion, care a susţinut că procurorii aşteaptă „confirmări politice în instrumentarea dosarelor penale, precum şi din partea «serviciilor şi ambasadelor»”. „Secţia pentru procurori îşi manifestă în mod ferm dezacordul faţă de astfel de afirmaţii publice, formulate într-o modalitate repetată şi agresivă, cu depăşirea limitelor admisibile ale discursului public şi constată că acestea sunt de natură a intimida şi afecta în mod grav independenţa procurorilor implicaţi în derularea procedurilor judiciare în curs”, arată sursa citată, potrivit News.ro.

”Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act că, în cursul zilei de 21 septembrie 2023, au fost lansate prin intermediul reţelelor de socializare imagini în care un membru al Parlamentului României a pătruns şi a transmis în direct, împreună cu alte persoane, în sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cu această ocazie, a făcut mai multe afirmaţii grave, susţinând că procurorii aşteaptă confirmări politice în instrumentarea dosarelor penale, precum şi din partea «serviciilor şi ambasadelor»”, a transmis, joi, Secţia.

Potrivit sursei citate, astfel de afirmaţii ”sunt de natură a intimida şi afecta în mod grav independenţa procurorilor”.

”Secţia pentru procurori îşi manifestă în mod ferm dezacordul faţă de astfel de afirmaţii publice, formulate într-o modalitate repetată şi agresivă, cu depăşirea limitelor admisibile ale discursului public şi constată că acestea sunt de natură a intimida şi afecta în mod grav independenţa procurorilor implicaţi în derularea procedurilor judiciare în curs, precum şi de a exercita presiune cu privire la modalitatea în care activitatea acestora ar trebui să se desfăşoare. Secţia pentru procurori, respectând dreptul la opinie al fiecărui cetăţean, reiterează în mod categoric că activitatea de urmărire penală se desfăşoară numai de către organele abilitate în drept, în cadrul legal incident, precum şi cu respectarea independenţei procurorilor în privinţa soluţiilor adoptate în cauzele penale pe care le soluţionează”, se arată în comunicatul Secţiei pentru procurori.

Astfel, Secţia pentru procurori a CSM atrage atenţia cu privire la ”imperativul respectării separaţiei şi echilibrului puterilor în stat în cadrul dezbaterii publice, ce trebuie abordată în mod echilibrat şi cu responsabilitatea necesară garantării independenţei procurorilor, în vederea creşterii şi consolidării încrederii societăţii în actul de justiţie”.

Într-o filmare postată pe Facebook, George Simion afirmă că a mers la Parchetul General pentru a afla ce s-a întâmplat în mai multe dosare deschise după evenimente petrecute în această vară. El a intrat în sediul instituţiei împreună cu mai multe persoane, cărora li s-a cerut de către jandarmi să nu blocheze accesul. Simion a susţinut că Parchetul General ”nu face nimic” în cazul tinerei care a murit în Spitalul din Botoşani. ”Acest Parchet General ţine pe loc mai multe dosare care… nu au verificare de la băieţi, nu au verificare de la partide, de la cei care ne conduc, de la ambasade, în loc să facă dreptate, pentru ce avem procurori?”, a afirmat George Simion.

El a făcut vizite similare la mai multe instituţii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Aoloooo, ce are lumea rea si perversa cu seful rusilor in Romania? 🙁

  2. Când va fi scos în afara legii partidul extremist și rusofil AUR?

  3. Slugoiul rușilor a gavarit acum un ADEVĂR, CSM-ul ACTUAL, și cel condus de kukuveaua Savonea, ESTE (ȘI ERA !) PREȘ ÎN FATA POLITICULUI !

  4. Aoleu independența noastră nenicule!!

  5. Bine că nu vă afectează pensiile nesimțite. Restul e mai mult gargară, nimeni nu le afectează mai mult decât voi înșivă.

  6. Un fel de meci Sosoaca-Simion la rejucare. Doar ca astia mimeaza ca ar fi altceva decat Sosoaca. Mimeaza.

  7. Daca alde Simion a afectat grav independenta si reputatia procurorilor, e clar ca doar marirea pensiilor speciale ar mai putea sa le repereze onoarea.