G4Media.ro

Secția pentru procurori a CSM a aprobat cererea de pensionare a procurorului…

Secția pentru procurori a CSM a aprobat cererea de pensionare a procurorului general, Augustin Lazăr

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat joi cererea de pensionare a procurorului general Augustin Lazăr.

”Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii de eliberare din funcţie, prin pensionare, a domnului AUGUSTIN LAZĂR, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, începând cu data de 27.04.2019”, se arată în decizia CSM.

Augustin Lazăr a depus cerere de pensionare, în condiţiile în care mandatul său de procuror general se încheie pe data de 27 aprilie.

El a candidat pentru un nou mandat de procuror general, însă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a respins candidatura.

Procurorul general a fost acuzat în presă că a refuzat eliberarea condiţionată a disidentului anticomunist Iulius Filip pe vremea când era membru în Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud.

Ulterior, Augustin Lazăr a susţinut că nu ştia dacă dosarele luate în discuţie în Comisia de la Penitenciarul Aiud erau ale unor deţinuţi politici, însă şi-a cerut „scuze instituţionale” pentru practicile discutabile de dinainte de 1989.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Hey, hastagieni… de ce Palpatin il pensioneaza pe Augustinas la fel ca pe Culdea… a realizat intr-un final ca se baza pe o lichea tortionara, securuscoida-comunista ? Cred ca acum zbiera cu lacrimi de crocodil cele doua fufe basiste… mucavei si luluta !
    Am deschis balul, acum sa vaz pe golani ce mai latra… dupa ce le dau cate o muie, scuze cate o opinie vernerista umeda in bot !