G4Media.ro

Secția pentru judecători a CSM despre declarațiile liderilor PSD: ”Afirmații grave la…

Secția pentru judecători a CSM despre declarațiile liderilor PSD: ”Afirmații grave la adresa justiției din România”

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a criticat într-un comunicat declarațiile liderilor PSD care au atacat sentința de ieri de condamnare a lui Liviu Dragnea. Secția de judecători a calificat aceste declarații drept ”Afirmații grave la adresa justiției” și i-a invitat pe politicieni la ”o abordare echilibrată şi rezonabilă”.

Comunicatul CSM:

Considerând că acestea pot fi de natură să afecteze independenţa şi credibilitatea justiţiei,

Secţia pentru judecători apreciază că afirmaţiile lansate în spaţiul public, prin care se conturează imaginea unui sistem judiciar care nu este independent şi, respectiv, a unor judecători care îşi desfăşoară în mod discreţionar activitatea, la comandă politică, cu încălcarea cadrului legal şi a libertăţilor civile ale cetăţenilor, conduită apreciată ca fiind abuzivă din perspectiva interpretării deciziilor instanţei de contencios constituţional sau a modului de adoptare a unei decizii penale, reprezintă afirmaţii grave la adresa justiţiei din România.

Respectând dreptul la opinie al tuturor cetăţenilor, având în vedere şi stadiul procesual al cauzei mediatizate şi fără a aduce atingere libertăţii de exprimare a oricărei persoane sau a presei, Secţia pentru judecători invită, deopotrivă, reprezentanţii autorităţilor statului, ai formaţiunilor politice, instituţiile de presă şi societatea civilă, la o abordare echilibrată şi rezonabilă a dezbaterii publice, ca semn de asumare a poziţiei democratice şi a echilibrului între puteri, în concordanţă cu principiile separării puterilor în stat, al cooperării ferme şi loiale între instituţii, al independenţei justiţiei şi cu efectiva respectare a limitelor dreptului la liberă exprimare”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Asta urma sa se intample si s-a intamplat domnilor si doamnelor magistrati! De cand sunteti inamovibili, aveati obligatia sa va faceti curatenie in randul vostru, in breasla voastra dar v-ati complacut in situatii caldute fara sa transati clar profesia de magistrat si la acest rezultat ati ajuns. In cei aproape 30 de ani de la evenimentele din *89, trebuia sa faceti curatenie intre domniile voastre, ca sa nu mai existe magistrati suspecti de luare de mita, de dosare la SIPA sau la SRI, sau dracu mai stie unde. Cu siguranta daca v-ar fi interesat soarta unei puteri judecatoresti independente, ati fi facut dar asa v-ati complacut in situatii care v-au convenit. Dezinteres total! De asta s-a ajuns aici! I-a sa fi fost tot corpul magistratilor din Romania curat ca nu ar mai fi putut domnii politicieni de la niciun partid sa faca din dvs, ce vor,

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.