G4Media.ro

Secretarul general al ONU „condamnă” atacul asupra unui bloc de locuinţe din…

sursa foto: Telegram/ SPRAVDI

Secretarul general al ONU „condamnă” atacul asupra unui bloc de locuinţe din orașul ucrainean Dnipro

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a „condamnat” lovitura extrem de sângeroasă a forţelor ruse împotriva unui imobil rezidenţial din Dnipro, centrul administrativ al regiunii Dnepropetrovsk din estul Ucrainei, un alt exemplu de „suspiciune de încălcare a legilor războiului”, a declarat luni o purtătoare de cuvânt, Stéphanie Tremblay, citată de AFP, preluată de Agerpres.

„O lovitură a dărâmat sâmbătă seara un bloc de apartamente din Dnipro, într-unul dintre cele mai mortale atacuri din Ucraina de la începutul invaziei ruse”, a declarat presei Stéphanie Tremblay.

„Secretarul general a condamnat acest atac, spunând că este un nou exemplu de suspiciune de încălcare a legilor războiului”, a adăugat ea.

Publicitate electorală

Coordonatorul umanitar al ONU în Ucraina, Denise Brown, a cerut „o anchetă reală pentru suspiciunea de crime de război şi urmărirea penală a suspecţilor”, a continuat purtătoarea de cuvânt.

În timp ce bilanţul acestei lovituri este în prezent de 40 de morţi şi cel puţin 75 de răniţi, „este de aşteptat ca aceste cifre să crească pe măsură ce operaţiunile de salvare continuă”, a ţinuta ea să adauge.

„Peste o mie de persoane sunt fără adăpost din cauza acestui atac”, a mai spus Stéphanie Tremblay, precizând că agenţiile ONU ajută la relocarea acestora, precum şi la distribuirea de pături, haine calde, truse de igienă sau medicamente.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. Mosule, esti sigur pe cine condamni??
  Esti 100% sigur?? Sau asta i partitura??

 2. M.os.ule, esti sigur pe cine condamni??
  Esti 100% sigur?? Sau asta i partitura??

 3. Nu are importanta daca ce a spus a fost adevarat sau o parere din capul lui.
  A vorbit gura fara el, fiindca a vrut sa se dea mare, iar asta nu se face la rangul lui.
  Daca Ucraina nu are mijloace sa doboare o astfel de racheta, „adevarul” asta probabil i l-a sugerat careva care a vrut sa-l faca de kko

 4. De ce au fugit rușii din Harkov ca niște câini bătuți?