G4Media.ro

Secretarul general adjunct al NATO: În contextul pandemiei, cheltuielile militare sunt în…

Secretarul general adjunct al NATO: În contextul pandemiei, cheltuielile militare sunt în interesul țărilor aliate și vor fi menținute

Epidemia de coronavirus care afectează întreaga planetă este un eveniment epocal, care se întâmplă o dată la multe generaţii, iar procesul de învăţare a lecţiilor acestei pandemii se află în plină derulare, a declarat secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, luni, într-un interviu acordat RFI, citat de Agerpres.

Diplomatul român a mai subliniat că această pandemie, oricât de dominantă ar fi ea din punct de vedere politic, economic şi psihologic, „nu va face să dispară un arsenal de riscuri de securitate care încă există şi nu vor dispărea, ci poate chiar vor fi amplificate de această situaţie de fragilitate la nivel global”.

Secretarul general adjunct al NATO crede că menţinerea cheltuielilor militare este în interesul ţărilor aliate, cu atât mai mult cu cât Alianţa însăşi se implică în depăşirea crizei, prin capacitatea extrem de valoroasă a forţelor armate de a instala spitale de campanie, de a intra în zone de dezinfectare, în zone de ordine publică, în zone de control la frontiere:„De aceea, din punctul nostru de vedere, a continua să investim în capabilităţi militare care sunt pregătite să facă faţă atât riscurilor pe care le cunoaştem deja, dar şi acestei noi provocări care este de o amplitudine fără precedent, este în interesul ţărilor aliate”.

În prezent, la nivelul organizaţiilor internaţionale este în desfăşurare un proces de analiză şi de internalizare a consecinţelor acestei pandemii. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a lansat un proces de reflecţie internă şi Alianţa analizează care este impactul acestei pandemii din punctul de vedere al securităţii, a spus Mircea Geoană.

Sursa Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Un comentariu extrem de inteligent.
  Ma mir ca dl Iohannis presedintele Romaniei nu l-a propus lui Donald Trump- presedintele SUA si seful NATO , pe prietenul sau M. Geona secretar general plin al NATO.
  O lumina in aceasta peroada trista

 2. Sa tragem cu rachetele Patriot in coronavirus!

 3. Papa Francisc a propus duminică, în cadrul mesajului său pascal Reeducerea Cheltuielilor miltare URIASE la nivel mondial:
  „Nu este vremea să continuăm să producem şi să traficăm arme, să cheltuim sume enorme care ar trebui folosite pentru a ajuta oamenii şi pentru a salva vieţi”, a mai susţinut liderul spiritual al celor 1,3 miliarde de catolici din toată lumea.”
  Pentru CE sa continuam să investim în capabilităţi militare, cand vine Virusul din pietele din Wuhan si nici o arma nu-l opreste?!
  BANI aruncati aiurea, ca sa se imbogateasca Lobbtstii lui trump si sa creasca PIBul SUA!!!

 4. Un virus de pe Terra, nu din spatiu cosmic…termina toata omenirea!!!Unde este antidotul???De ce la ora actuala nu avem studii despre toate virusurile si modul de combatere al acestora???Hai sa mai investim in cercetarea virusologică!

 5. Ușor, ușor, se impute brânza!

 6. Un prostanac nu poate să spună decât prostii, aveau nevoie și ei de prostul lor la NATO

 7. Ce-ti pasa ? Poate ca au prietenii din Israel un leac. Si pentru prieteni…