G4Media.ro

Secretarul de stat Emil-Răzvan Pîrjol: Vor fi elaborate norme pentru turişti şi…

Secretarul de stat Emil-Răzvan Pîrjol: Vor fi elaborate norme pentru turişti şi hotelieri, care să confere siguranţa sanitară necesară după deschiderea sezonului estival

Emil-Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, responsabil al Direcţiei de Turism, a declarat, joi, la Constanţa, că vor fi elaborate norme pentru turişti şi hotelieri, care să confere siguranţa sanitară necesară după deschiderea sezonului estival, relatează Agerpres.

Pîrjol a precizat că autorităţile elaborează norme în consonanţă cu reglementările stabilite de celelalte ţări europene pentru ca turistul românesc sau străin să regăsească acelaşi nivel de siguranţă, oriunde s-ar duce să-şi petreacă vacanţa.

„Ceea ce am elaborat împreună cu mediul privat au fost măsurile de redeschidere din punct de vedere operaţional pentru toată partea operatorilor, iar în discuţiile pe care le-am avut cu mediul privat vom elabora şi nişte norme pentru turişti care să le confere acea siguranţă sanitară de care au nevoie. Ceea ce am încercat în permanenţă a fost să elaborăm norme care să nu fie total diferite de celelalte ţări, tocmai pentru ca turistul, fie el român sau străin, să îşi regăsească acel sentiment de siguranţă oriunde s-ar duce”, a spus oficialul.

Pentru siguranța sanitară vor fi necesare distanţe de doi metri între şezlonguri, la terase se va păstra distanţa fizică între clienţi, iar operatorii vor avea măşti şi mănuşi.

O comisie mixtă de control şi prevenţie va veghea la respectarea normelor sanitare şi la sancţionarea celor care nu le aplică.

„Undeva vor trebui aplicate sancţiuni, cum au fost aplicate şi până acum, dacă o parte din operatori sau din populaţie nu respectă regulile impuse în detrimentul celorlalţi. Am făcut o comisie mixtă, de control şi prevenţie, de la Ministerul Sănătăţii, DSP, ANCP, inclusiv Ministerul Turismului, care va avea menirea, într-o primă fază de suport şi de prevenţie”, a afirmat Emil-Răzvan Pîrjol.

Referitor la activitatea salvamarilor, secretarul de stat a spus că aceştia vor respecta absolut aceleaşi reguli de igienă şi de distanţare fizică precum toţi ceilalţi operatori de pe litoral.

Sursa Foto: Facebook/Ministerul Economiei (Emil-Răzvan Pîrjol)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter