G4Media.ro

Secretarul de stat american Antony Blinken a cerut Israelului să acorde palestinienilor…

Secretarul de stat american Antony Blinken a cerut Israelului să acorde palestinienilor drepturi egale în ”libertate, securitate, prosperitate și democrație”

Secretarul de stat american Antony Blinken a apărat vineri, într-un dialog cu omologul său israelian Gabi Ashkenazi, necesitatea de a se acorda palestinienilor drepturi egale cu cele ale israelienilor, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat, transmite AFP.

„Secretarul de stat a subliniat convingerea acestui executiv că israelienii şi palestinienii ar trebui să se bucure de un grad egal de libertate, securitate, prosperitate şi democraţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, după o conversaţie telefonică între Blinken şi Ashkenazi.

Cei doi au menţionat în special „asistenţa umanitară pentru palestinieni”, în contextul în care administraţia Biden a reluat acordarea ajutorului bilateral pe care fostul preşedinte american Donald Trump îl întrerupsese.

„Secretarul de stat a reiterat sprijinul puternic al Statelor Unite pentru Israel şi securitatea sa”, a adăugat Ned Price.

După patru ani de politică americană extrem de favorabilă Israelului în timpul administraţiei Trump, când Ierusalimul a fost recunoscut drept capitală a Israelului – ceea ce a provocat o întrerupere a dialogului dintre Washington şi palestinieni -, administraţia Biden reia, parţial, o diplomaţie care se conformează mai mult consensului internaţional.

Deşi a decis să nu anuleze decizia privind recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a Israelului, noua administraţie americană pledează din nou deschis pentru „soluţie celor două state”, în mare parte abandonată de fostul executiv republican.

Administraţia Biden consideră Cisiordania un teritoriu ocupat, apreciind că activităţile legate de coloniile israeliene „agravează tensiunile” şi „contravin eforturilor de promovare a unei soluţii negociate cu două state” a declarat joi Ned Price.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Pai zile sa modifice articolula ala care spunea ca e statul e jewish si nu multi etnic.
    La fel si indienilor cu articolul ala mult hulit.

  2. In sfârșit aud că ia cineva important atitudine. Nu mi se pare normal ca o națiune sa se ascundă în spatele holocaustului ca sa facă porcarii cu palestinienii, doar pentru că se aflau pe teritoriile alea înainte să se întoarcă evreii masiv. Au cumpărat terenuri in jurul palestinielinor și le au făcut zid, că așa cică tre sa facă poporul lui Dumnezeu.

  3. Israelul se pare ca a pierdut sprijinul SUA. Biden face jocul marxistilor europeni.

  4. Institutul Helie Uiseal condamna ferm antisemitismul Americii si al secretarului Blinkin Antonio !

    Institutul cere schimbari din functii si schimbarea legilor astfel incat derapaje antisemite sa nu mai fie prezente in politica de stat !