G4Media.ro

Lupta anti-corupție, vizele, trupele americane, aderarea la OECD și securitatea la Marea…

Lupta anti-corupție, vizele, trupele americane, aderarea la OECD și securitatea la Marea Neagră – principalele subiecte discutate de secretarul de Stat Antony Blinken cu ministrul Bogdan Aurescu

Secretarul american de Stat, Antony Blinken, a discutat marți telefonic cu ministrul de Externe Bogdan Aurescu despre parteneriatul strategic, potrivit comunicatelor de presă ale celor două părți.

În comunicatul Departamentului de Stat se arată că secretarul Blinken a lăudat România pentru angajamentul privind creșterea securității în regiunea Mării Negre și pentru că este un aliat puternic NATO. Subiectele de discuție menționate de Departamentul de Stat sunt statul de drept, securitatea energetică și reconstrucția după pandemia de covid.

O postare pe Twitter a secretarului Blinken arată că alte teme de discuție au fost lupta anti-corupție și cooperarea în chestiuni de securitate.

Bogdan Aurescu, la rândul său, arată într-o serie de postări pe Twitter că au discutat despre securitatea în regiune, un nou concept strategic al NATO, despre prezența militară a SUA în România, proiectele de infrastructură Rail4Sea, vizele pentru români și aderarea României la OECD.

Reamintim că secretarul Blinken a anunțat încă de la audierile din Senat că va pune accent pe promovarea luptei anticorupție în statele partenere. Pe de altă parte, România are ca obiectiv strategic aderarea la OECD, o organizație internațională care funcționează ca un club al economiilor libere, și unde influența SUA în luarea deciziei finale este majoră.

Sursa foto: Bogdan Aurescu / Twitter

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Cred ca mai degrabă Aurescu a asculta ca un slugoi credincios și nu a scos niciun cuvânt!

  • Teapa, aurolacule.

  • E tare! Un slugoias al cracanatului posteaza despre slugi. Bag-o si pe aia cu COVID19 (chipuri in vaccinul occidental, tinerete fara batranete la Sputnik) si ti-ai facut norma pe azi sluga de doi bani

 2. „Bogdan Aurescu […] arată […] că au discutat despre […] aderarea României la OECD”

  Păi, pentru realizarea obiectivului, dl B Aurescu a discutat despre aderarea României la OECD și cu prietenii noștri maghiari? …Pentru că nu Statele Unite se opun.

 3. Nici NATO nu mai poate elimina mafia si coruptia din tara.

 4. Interesul SUA-UE este ca Romania sa fie mentinuta la un nivel minim de democratie, un nivel care sa (mai) asigure functionarea statului, garantia promovarii intereselor lor geopolitice si militare in zona. Norocul nostru, atlfel…

 5. E tare! Un slugoias al cracanatului posteaza despre slugi. Bag-o si pe aia cu COVID19 (chipuri in vaccinul occidental, tinerete fara batranete la Sputnik) si ti-ai facut norma pe azi sluga de doi bani